Šport > Olimpijske igre
49210 ogledov

Neverjetna poteza favorita za zlato: "Nisem takšen kreten"

Reševalni pas/Twitter
Eden izmed glavnih favoritov za zlato se je zavoljo fair-playa izločil iz boja za medalje.

Nizozemec Kai Verbij, aktualni svetovni prvak v hitrostnem drsanju na 1000 metrov, se je v duhu olimpijskih vrednot in športnega fair-playa odrekel priložnosti za olimpijsko odličje v njegovi paradni disciplini.

Zlato medaljo je osvojil njegov rojak Thomas Krol, srebrn je bil Kanadčan Laurent Dubreuil, bronast pa Norvežan Haavard Holmefjord Lorentzen.

Abramenko Burov "No, pač je, kar je" Šport Kar je Rus po tekmi storil Ukrajincu, je dvignilo ogromno prahu

Verbij se je v enem izmed finalnih parov olimpijske kilometrske preizkušnje pomeril s Kanadčanom Dubreuilom, kateremu je zaradi neugodnega izhodišča pred zadnjo menjavo proge prepustil prosto pot do zmage.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nizozemec se je pred odločilno menjavo, v kateri ima vedno prednost tekmovalec na zunanji strani, zavedal pomanjkanja hitrosti v primerjavi s kanadskim tekmecem, zato se je prostovoljno izločil iz boja. Ker bi z menjavo proge tvegal trčenje, s tem pa ogrozil uspeh občutno hitrejšega rivala, je Nizozemec popustil, Dubreuil pa je lahko mirno oddrsal srebrni medalji naproti.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Žalosten sem, ker nisem mogel doseči spodobnega časa, toda Laurent je bil v prvih 600 metrih zelo, zelo hiter. Nisem imel dovolj hitrosti, da bi progo zamenjal pred njim, zato sem moral odnehati, sicer bi me diskvalicifirali in verjetno bi uničil njegovo dirko. Takšen kreten pa nisem. Razočaran sem, da se je to zgodilo ravno na olimpijsklih igrah, a nekdo mora izgubiti," je povedal 27-letnik.

Dubreuil je po tekmi pohvalil tekmečevo nesebičnost. "Težko je storiti kaj takega na olimpijski tekmi," je priznal dobitnik srebrnega odličja. "Ne morem se mu dovolj zahvaliti, to je bila res profesionalna in spoštovanja vredna poteza," je dodal Kanadčan.

Komentarjev 2
  • pofukanavlada22 09:11 20.februar 2022.

    sploh nebi prišlo do trčenja ste vidili koliko je bilo prostora, kr en izgovor si je izmislil.... me zanima zakaj je prenehal zares drsati

  • Ruth_Hegwood 08:56 20.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎