Šport > Olimpijske igre
73470 ogledov

Kar je Rus po tekmi storil Ukrajincu, je dvignilo ogromno prahu

Abramenko Burov Epa
Ukrajinski smučar prostega sloga Oleksandr Abramenko objemu z ruskim tekmecem Iljo Burovom ne želi pripisovati prevelike simbolike.

Po olimpijski tekmi v Pekingu je bronasti Rus Ilja Burov objel srebrnega Ukrajina Oleksandra Abramenka, čeprav je ukrajinski športni minister Vadim Hutcajt športnikom priporočal, naj se med igrami izogibajo ruski ekipi.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Hutcajt v intervjuju za spletni časopis Tribuna.com še povedal, da so na "domoljubnem spletnem srečanju" trenerjem priporočili, da "ne stojijo z ruskimi športniki in se z njimi ne fotografirajo".

Abramenko Burov | Avtor: Profimedia Profimedia
Na vprašanje, ali je bila njegova gesta primer olimpijskega duha, je Abramenko za sobotno izdajo nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung odgovoril, da je na to težko odgovoriti, da pa je bila njuna podobna skupna fotografija že v letu 2018, ko je Ukrajinec v Pyeongchangu osvojil naslov olimpijskega prvaka, Burov pa je bil bronast. "Že takrat so me slikali, ko sem čestital Ilji. Na teh igrah seveda nisem želel, da se to ponovi, a se je zgodilo, da me je objel. No, pač je, kar je," je dejal Abramenko, ki je v kitajski prestolnici osvojil edino medaljo za svojo domovino.

Putin Svet V Ukrajini več eksplozij. Se je vojna začela?

Burov se je v obrazložitvi svojega dejanja po tekmi ogradil od aktualnega političnega dogajanja. "Šport in politika ne gresta skupaj. Važno je prijateljstvo, politiki pa naj se zmenijo med seboj in pustijo športnike pri miru," je poudaril Rus in razkril, da sta se ukrajinskim kolegom pogovarjala o morebitnih implikacijah tovrstnega skupnega slavja. 

"Govorila sva o tem. Abramenko mi ni naročil, naj se mu ne približujem, me je pa prosil, če sem lahko previden. Toda kako ne bi prijatelju čestital za uspeh?" je retorično vprašal Burov.

Ukrajince zajela panika Svet Začel se je beg iz Ukrajine

Komentarjev 1
  • Ruth_Hegwood 08:55 20.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice