Šport > Zimski športi
32878 ogledov

Majdičeva pokazala na enega glavnih krivcev za slabše nastope Slovenk

Petra Majdič Profimedia
Majdičeva je kljub izostanku tekaške medalje več kot zadovoljna z izkupičkom v Pekingu.

Doslej najboljša slovenska smučarska tekačica vseh časov Petra Majdič je po končani karieri pred osmimi leti vodila slovensko olimpijsko odpravo v Sočiju, letošnje zimske igre v Pekingu pa si je ogledala preko malih zaslonov. Kot je povedala za STA, so ji jutranje ure prenosov šle na roko, tako da je večino dogodkov videla v neposrednem prenosu.

"Ponoči zaradi tekem ravno nisem vstajala. Na srečo so organizatorji dobro prilagodili program tudi za evropske ljubitelje športa. Kar mi ni uspelo, pa sem v miru pogledala pozneje s časovnim zamikom," je dejala Majdičeva, ki je pred igrami pričakovala uspeh slovenskih športnikov in sama pri sebi računala na pet medalj, tako da so bila njena pričakovanja še presežena.

Ob tem je priznala, da je med njimi ciljala tudi na kakšno v njenem smučarskem teku, se je pa zavedala, da gre za zelo dolg sprint in za teren na visoki nadmorski višini, svoje pa je dodal še mraz, ki je med drugim vplival tudi na odziv smuči. Obenem je še poudarila, da je popolnoma zatajil tudi proizvajalec smuči slovenske sprinterke.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda čeprav slovenski kandidatinji za najvišja mesta na sprinterski tekmi Anamariji Lampič tokrat ni uspelo, pa tudi ekipni sprint se zaradi težav Eve Urevc z okužbo ni izšel po njunih pričakovanjih, nad dosežki smučarskega teka ni razočarana. 

"Zagotovo bi bilo super, če bi osvojili medaljo. Vsi smo si jo po tihem želeli ali upali nanjo. Ni pa tragično, če se tokrat ni zgodila. Znova bom ponovila, tek na smučeh je izjemno sistematičen, dolgotrajen proces in šport, ki ne dopušča velikih presenečenj."

"Ob tem imajo velik vpliv na razplet smuči in v preteklosti smo imeli s tem precej sreče, na teh igrah pa se proizvajalec, ki opremlja Lampičevo, ni izkazal na splošno, ne le pri njej. Tudi profil je bil bistveno daljši kot sicer," je nekaj razlogov za nekoliko slabši dosežek naštela Majdičeva.

Anamarija Lampić Anamarija Lampič Šport "To niso moje OI, so bile pa toliko bolj uspešne za Slovenijo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice