Šport > Zimski športi
7932 ogledov

Nova drama v Pekingu: "Sovražim ta šport! Nikoli več ne bom nastopila!"

Aleksandra Trusova Profimedia
Rusinja je po osvojenem srebru ponorela.

Drama okoli umetnostnega drsanja na Zimskih olimpijskih igrah v Pekingu se nadaljuje. Potem ko je dopinški primer nove princeske tega športa Kamile Valijeve zasenčil celotno tekmovanje, se je tokrat pod sojem žarometeov znašla srebrna Aleksandra Trusova, ki je vsa besna zagrozila, da bo pri vsega 17 letih zapustila ta šport.

Trusova je sicer v četrtek osvojila srebrno olimpijsko medaljo tik za Ano Ščerbakovo, a je mnenja, da so jo sodniki prikrajšali za olimpijski naslov.

"Pa vsi imajo zlato medlajo, čisto vsi, razen mene! Sovražim ta šport! Ne želim iti na podelitev medalj. Vsi imajo zlato, razen mene. Nikoli več ne bom stopila na led," je po razkritju sodniških ocen sporočila Trusova svojemu trenerju Sergeju Dudakovu, potem ko je bila prepričana, da so jo sodniki ogoljufali ter da si je zaslužila boljše ocene.

Aleksandra Trusova | Avtor: Profimedia Profimedia

Na koncu ji je do zlata zmanjkalo vsega 5,22 točk, nad odločitvijo pa je bila tako ogorčena, da sprva sploh ni želela na podelitev medalj.

"Naredila sem vse v svoji moči. Želela sem si zgolj jokati, po nastopu sem se razjokala. Tu sem že tri tedne, brez matere in psa... Razmislila bom o odločitvi glede svoje prihodnosti," pa je malce bolj hladne glave, ko so se strasti nekoliko polegle, za medije spregovorila nesrečna Trusova.

Trusova je sicer osvojila srebro po nekoliko nepričakovanem zlomu prej omenjene Valijeve, ki je veljala za prvo favoritinjo, a je po seriji napak na koncu zasedla šele četrto mesto, medtem ko je bron pripadel Japonki Kaori Sakamoto.

Komentarjev 1
Sorodne novice