Šport > Olimpijske igre
60873 ogledov

Shiffrinova potegnila črto, v tej vlogi je ne bomo več videli

Mikaela Shiffrin Epa
Ameriška zvezdnica belega cirkusa je po katastrofalnem uvodu v olimpijske igre povlekla odločno potezo.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin se je odločila, da se na prizorišču olimpijskih iger v Pekingu ne bo več pogovarjala z novinarji.

Dvakratna olimpijska prvakinja bo po odstopih v tehničnih disciplinah obliž na rano iskala na preostalih treh olimpijskih preizkušnjah. 

Mikaela Shiffrin "Kolegici" Šport Vonnova komentirala že drugi spodrsljaj Shiffrinove

Shiffrinova je odločitev o medijskem "bojkotu" sporočila predk tiskovne predstavnce ameriške smučarske zveze. Ta je potrdila, da se tako Mikaela kot njena mama in trenerka Eileen "do nadaljnjega" ne bosta udeleževali nobenih medijskih aktivnosti.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Shiffrinova je pred osmimi leti osvojila zlato olimpijsko medaljo v slalomu v Sočiju (2014), štiri leta kasneje pa si je v Pyeongchanu (2018) okoli vratu poveznila še zlato odličje v veleslalomu in srebrno v kombinaciji. V Pekingu se ji doslej ni izšlo po željah. 

Mikaela Shiffrin Šok Šport Shiffrinova obupana: "Neumno je, da mi je sploh toliko mar"

Potem ko je po nekaj zavojih zaključila olimpijski nastop v veleslalomu, se je njen slalomski napad na četrto olimpijsko kolajno, tretjo zlato, končal že pri petih vratih. Shiffrinova je nato razočarano obsedela na snežni podlagi, kasneje pa je v pogovoru z novinarji priznala, da so sooča z edinstveno situacijo. Podporo ji je pred nadaljevanjem iger izkazal tudi njen izbranec Aleksander Aamodt Kilde.

"Ob pogledu na to fotografijo se vam porajajo različna mnenja, misli in pogledi. Večina vas verjetno misli, da se ji je zmešalo, da ne zdrži pritiska ali pa se preprosto sprašujete, kaj se je zgodilo. To me jezi, ker v mojih očeh je to samo vrhunska športnica, ki počne to, kar počnejo vrhunski športniki. To je del športa in takšne reči se dogajajo. V športu na posameznike vršimo neizmeren pritisk, zato jih tudi podprimo v enaki meri. Vse je v ravnotežju in vsi smo samo ljudje. Ljubim te, Kaela," je zapisal Norvežan.

Mikaela Shiffrin "To je nadloga" Šport Kilde ni navdušen nad neprijetno situacijo s Shiffrinovo

Komentarjev 1