Šport
301 ogledov

Olimpijskih iger morda tudi naslednje leto ne bo

Tokio 2020 olimpijske igre Epa
Trenutno nihče ne more zagotoviti, da bodo olimpijske igre na Japonskem izvedene leta 2021.

Poslabšanje razmer v zvezi z epidemijo novega koronavirusa na Japonskem je pri prirediteljih olimpijskih iger, ki so jih prestavili za eno leto, povzročilo dvom, ali bo naslednje poletje igre sploh moč izvesti. "Tega v tem trenutku ne morem zagotoviti," je dejal vodja organizacijskega komiteja Toshiro Muto, katerega besede je povzel The Guardian.

Pred preložitvijo položaj s koronavirusom v državi ni bil tako zaskrbljujoč, opozicija pa premiera Shinza Abeja obtožuje, da je zamudil s preventivnimi ukrepi, predvsem zaradi tega, ker je po vsej sili hotel, da bi igre pripravili letošnje poletje.

"Da bomo igre izvedli leta 2021, trenutno nihče ne more zagotoviti. Nihče ne ve, ali bomo imeli takrat položaj pod nadzorom ali ne. Mi pa zagotovo nismo tisti, ki bi lahko dali jasen odgovor. Moramo se pripraviti na vse možne scenarije. A moramo biti složni," meni Muto. Pri tem pa ne misli le na Japonsko, ampak celoten svet.

simone biles Ni šlo drugače Šport Olimpijska prvakinja v solzah zaradi odločitve Moka Olimpijske igre Usklajevanje Šport Prestavitev OI za seboj potegnila kopico težav

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.