Šport
145 ogledov

Olimpijska prvakinja v solzah zaradi odločitve Moka

simone biles EPA
Nosilka štirih zlatih odličij in enega brona z olimpijskih iger v Rio de Janeiru 2016 je po igrah v japonski prestolnici načrtovala konec svoje športne poti.

Slovita ameriška telovadka Simone Biles je v pogovoru za televizijsko hišo NBC dejala, da je s solzami v očeh pričakala novico o odpovedi letošnjih poletnih olimpijskih iger v Tokiu. 

"Ko sem izvedela za prestavitev iger, sem se enostavno usedla in začela jokati. Tedaj sem se počutila grozno, glede na trenutne razmere pa je to povsem pravilna odločitev," je v pogovoru za omenjeno televizijsko hišo dejala 23-letna prva dama svetovne športne gimnastike.

Bilesova je v polnem sijaju zablestela na OI pred štirimi leti v Rio de Janeiru. V najbolj razvpitem brazilskem mestu je osvojila štiri zlate kolajne, najboljša je bila v mnogoboju ter v ekipni konkurenci, na posamičnih orodjih pa je slavila zmagi na parterju in preskoku ter osvojila bron na gredi.

"Prestavitev iger bo izjemno zahtevna preizkušnja po mentalni plati. Trenerji me bodo telesno izjemno dobro pripravili, o tem ne dvomim, a psihološka priprava bo izjemno zahtevna, kar pa velja tudi za druge športnike in športnice," je v zvezi s tem dejala Bilesova, ki je z lanskimi petimi zlatimi kolajnami na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu postala najbolj uspešna tekmovalka vseh časov na svetovnih prvenstvih.

Skupno je osvojila kar 25 kolajn, od tega 19 zlatega ter po tri srebrnega in bronastega leska.

Na večni lestvici najuspešnejših tekmovalcev in tekmovalk v športni gimnastiki, če se upoštevajo nastopi na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, sta od Američanke boljša le Belorus Vitalij Šerbo in Rusinja Larisa Latinina. Prvi je na velikih tekmovanjih skupno osvojil 33, druga 32 kolajn, Bilesova pa skupno 30 odličij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice