Šport
44 ogledov

Olimpijske igre v Tokiu čaka vnovični zagon

Tokio 2020 olimpijske igre Epa
Prestavljene olimpijske igre naj bi prihodnje leto potekale približno ob istem času, kot bi morale letos.

Šest dni po odločitvi o prestavitvi olimpijskih iger na naslednje leto se bo danes sestal organizacijski odbor, ki bo v Tokiu govoril o njihovem vnovičnem zagonu. Nov termin tokijskih OI še ni potrjen, bodo pa tudi prestavljene OI najverjetneje v poletnem terminu, tako kot so bile letošnje odpovedane.

Olimpijske igre Usklajevanje Šport Prestavitev OI za seboj potegnila kopico težav

Ni pričakovati, da bo izbran jesenski ali spomladanski termin za prestavljene igre v Tokiu. Najverjetneje bodo tudi prestavljene igre prihodnje leto približno ob istem času kot igre, ki bi morale biti letos.

Novoustanovljena delovna skupina za vnovični začetek oziroma zagon olimpijskega projekta na Japonskem, z imenom Tokyo 2020 Restart Task Force, je začela delovati v četrtek in šteje 30 članov.

Mednarodni olimpijski komite si je sprva nameraval vzeti več časa za odločitev o usodi iger. Je pa predsednik Moka Thomas Bach popustil pod pritiskom nacionalnih olimpijskih komitejev, športnikov, mednarodnih in nacionalnih športnih zvez ter drugih ter privolil v prestavitev olimpijskih iger, ki bi sicer morale biti med 24. julijem in 9. avgustom letos, a jih zaradi pandemije koronavirusa ni bilo mogoče izpeljati.

Ameriški časnik New York Times je takoj po prestavitvi podal najverjetnejše ugibanje, da naj bi se OI prihodnje leto začele 23. julija. Zaključek bi bil tako 8. avgusta, paralimpijske igre pa bi potekale med 24. avgustom in 5. septembrom prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice