Šport
38 ogledov

Že iščejo nov termin za olimpijske igre

Thomas Bach Profimedia
Mednarodni olimpijski komite si v dogovoru s 33 mednarodnimi panožnimi športnimi zvezami, ki sodelujejo na poletnih olimpijskih igrah, želi čim prej najti nov termin za olimpijske igre

Predsednik Moka Thomas Bach si želi, da bi se na telefonski konferenci z zvezami sestal že v četrtek. "To je prvi korak. Potem bomo videli, katere opcije imamo," je dejal 66-letni Bach.

Ta se je v torek z vidnimi predstavniki Japonske in tamkajšnjega organizacijskega odbora zaradi pandemije koronavirusa dogovoril za prestavitev iger, ki so bile načrtovane med 24. julijem in 9. avgustom letos. Po dogovoru morajo biti izpeljane do poletja 2021.

Mok pravi, da je ključno, čim prej poiskati nov termin, zato so že ustanovili posebno skupino, ki se bo ukvarjala z vsemi odprtimi vprašanji partnerjev. "To je velika sestavljanka in če manjka en del, se vse poruši. Članov te skupine nikakor ne zavidam," še pravi predsednik Moka.

Eno večjih vprašanj Tokia 2020 je olimpijska vas za 18.000 športnikov in spremljevalcev. Gre za novo stanovanjsko naselje, kjer so številna stanovanja za obdobje po igrah že prodana. "Vsi udeleženi moramo biti pripravljeni na žrtve in kompromise. Enostavno moramo najti najboljše rešitve. Olimpijsko vas si seveda želimo in zanjo bomo storili vse, saj tam bije srce vsakih iger."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.