Šport
408 ogledov

Padla odločitev o olimpijskih igrah

Shinzo Abe Epa Japonski premier Shinzo Abe.
Japonske oblasti so v soglasju z Mednarodnim olimpijskim komitejem sprejele pričakovano odločitev.

Premier Japonske Shinzo Abe je predlagal prestavitev poletnih olimpijskih iger v Tokiu za eno leto, poročajo svetovne agencije. Predlog za enoletno preložitev iger je danes v telefonskem pogovoru predstavil predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasu Bachu, ki je po besedah Abeja predlog sprejel.

Japonska tiskovna agencija Kyodo News, ki je prva poročala o prestavitvi iger na leto 2021, je zapisala, da je bil Abe tisti, ki je predlagal preložitev OI.

Današnjega pogovora z Bachom so se udeležili tudi predsednik organizacijskega odbora iger Yoshiro Mori, guvernerka Tokia Yuriko Koike in ministrica za olimpijske igre Seiko Hashimoto.

Marjan Fabjan Nemogoči pogoji Šport Fabjan: "Olimpijske igre so neizvedljive."

Novico o prestavitvi OI na leto 2021 je danes uradno potrdil tudi že Mok. Igre bi morale biti od 24. julija do 9. avgusta, vendar so se tokijski organizatorji skupaj z Mokom po telefonskem pogovoru strinjali in sprejeli zgodovinsko odločitev, da bodo OI prestavili za leto dni.

"Zaradi skrbi za zdravje vseh športnikov olimpijcev in vseh deležnikov iger smo se skupaj odločili, da bodo poletne olimpijske ter paraolimpijske igre Tokio 2020 na sporedu ne pozneje kot prihodnje poletje. Natančen datum še ni znan," so uradno sporočili iz Moka.

Izvršni odbor organizacijskega odbora se bo na seji sestal prihodnji ponedeljek in do takrat verjetno skušali uskladiti natančen datum iger prihodnje leto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice