Šport
15 ogledov

Optimističen ob prenovi letalnice

Walter Hofer je v napovedih skromen in upa le, da bodo najboljši letalci zmogli Žurnal24 main
Gradbena dela na letalnici v Planici si je danes ogledal tudi tekmovalni direktor Mednarodne smučarske zveze Walter Hofer in izrazil optimizem nad videnim.

Walter Hofer se je strinjal z napovedjo, da bo marčevska tekma svetovnega pokala v poletih na prenovljeni letalnici bratov Gorišek. "Smo še v fazi obsežne gradnje in veliko je še za postoriti. Odločilni bodo naslednji štirje tedni, ko morajo biti zaradi vremenskih razmer opravljena zemeljska dela. Bo šlo na tesno, a mislim, da je dovolj časa, da se delo opravi. Zaenkrat je še vse v predvidenih časovnih okvirih," je po inšpekciji v Planici povedal Hofer in dodal, da povsem zaupa ljudem, s katerimi se je danes srečal pod Poncami.

Hofer je tako prepričan v dejstvo, da bo Planica z enoletno zamudo vendarle gostila polete, da v tem trenutku niti noče razmišljati o drugačnih možnostih. Ob tem ni skrival, da so poleti v Planici veliko več kot športna prireditev in zelo pomembni za ta sicer mednarodno gledano majhen šport. "Planica je tudi kultura, tradicija v mednarodnem, ne le lokalnem smislu, je pravi festival tega športa," je še dejal Avstrijec.

Slednji je potrdil tudi, da ne glede na slabe vremenske razmere ni bojazni za uvodno tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev, ki bo na sporedu 22. in 23. novembra v nemškem Klingenthalu. "Prireditelji potrebujejo 3000 kubičnih metrov snega in 80 odstotkov je pripravljenega. Imajo naprave, s katerimi na dan lahko naredijo 240 kubikov. Tekmo lahko ogrozi le pretoplo vreme na dan prireditve," je prepričan Hofer.

Slednjega je v Planici spremljal tudi direktor Zavoda Planica Jelko Gros. Ta je priznal, da trenutno zemeljska dela tam zaradi velikih količin padavin niso možna, a kot pravi, delavci v Planici potrebujejo 14 dni za najbolj kritična zemeljska in betonska dela. Slednja bi bila ogrožena, če bi se živo srebro spustilo osem in več stopinj pod ledišče. Gros se še predobro zaveda, da je tekma na velikanki, lani je bila izvedena na stari Bloudkovi lepotici, še drugo sezono zapored ogrožena, o zamudi pa: "To je izraz stanja v slovenskem gradbeništvu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.