Šport
27 ogledov

Organizator: ''S Federerjem je nemogoče''

roger federer EPA
Direktor teniškega turnirja v Baslu, Roger Brennwald, je spregovoril o zakulisju pogajanj z domačim zvezdnikom Rogerjem Federerjem. Švicarski maestro je turnir serije ATP 500 osvojil že petkrat, v zadnjem letu pa se je z organizatorji prepiral o višini honorarja.

Teniški superzvezdniki denarja ne služijo samo z osvajanjem lovorik in dragimi spoznorskimi pogodbami, ampak jim nekateri turnirji plačajo že zato, da na turnirju sploh zaigrajo. V finančni zagati se je znašel turnir serije ATP 500 v Baslu, ki se z Rogerjem Federerjem ne more dogovoriti o višini honorarja za nastop na švicarskem turnirju.

Federerju se je lani, ko je v finalu klonil proti Argentincu Juanu Martinu Del Potru, iztekla pogodba, Švicar pa naj bi po neuradnih podatkih za nastop v letu 2013 zahteval dva milijona evrov. Drugi igralec sveta je v Baslu zaigral 13-krat in nanizal pet turnirskih zmag, na turnir pa ga vežejo tudi spomini iz otroštva, ko je sodeloval kot pobiralec žog. Tudi to je eden od razlogov, da namerava Federer letos nastopiti tudi v primeru, da ne bo prejel nobenega honorarja.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
''Roger je bil vedno naša prioriteta. Zanj smo spravili v tek milijonske kampanje in mu dovolili, da je promoviral svoje sponzorje, kar ni običajno. Hvaležni smo za čas, ki smo ga lahko preživeli z njim. Stvar je zelo preprosta. Posredovali smo mu ponudbo, ki jo je zavrnil. Posredovali smo mu še drugo ponudbo, na katero se ni odzval. Običajno za nastop ne plačujemo sedemestnih zneskov,'' je povedal direktor turnirja Roger Brennwald in dodal, da je s Federerjem nemogoče stopiti v stik, saj vsi poslovni dogovori potekajo preko agenta Tonyja Godsicka. ''Govoriva isti jezik, vendar z Godsickom ni zabavno. Še nikoli nisem videl kaj takega. Če hočem, lahko stopim v stik z Đokovićem ali Murrayem. Osebno sem govoril z Nadalom. A z Rogerjem je nemogoče,'' je dodal Brennwald.

Španec Rafael Nadal je pred dnevi šokiral z odločitvijo, da bo letos zaigral na turnirju v Baslu, ki poteka na trdi podlagi notranjega igrišča. Španec v preteklosti na tovrstnih podlagah ni imel veliko uspeha, zato bo zanimivo videti, kako se bo znašel na igrišču, kjer top-spin - eno izmed Nadalovih največjih orožij - ne pride toliko do izraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.