Šport
8 ogledov

Đoković strmoglavil ''kralja'' Monte Carla

novak đoković rafael nadal
1/11
EPA
Novak Đoković je v Monte Carlu prekinil neverjetno osemletno dominacijo Rafaela Nadala, ko je Špancu s 6:2, 7:6 (1) prizadejal prvi poraz v kneževini Monako po letu 2003. Prvi igralec sveta je s tem prekinil niz treh zaporednih porazov proti Nadalu in postal prvi tenisač v zgodovini, ki je ''kralja peska'' ugnal v treh peščenih finalih.

Težko pričakovani spopad prvega igralca sveta Novaka Đokovića in Rafaela Nadala v finalu prvega peščenega mastersa sezone v Monte Carlu se je končal z zgodovinsko zmago srbskega šampiona. Nadal, ki je v kneževini Monako osvojil osem zaporednih turnirjev (2005-2012) je moral prvič po letu 2003 (2004 ni igral) priznati premoč drugemu tenisaču.

Đoković ponujal kravato

Obračun se je začel s prevlado Novaka Đokovića, ki je v drugi in četrti igri odvzel servis svojemu nasprotniku in pobegnil na štiri igre prednosti (4:0). Nadal je pri zaostanku 0:5 serviral za častno igro, v kateri je imel Nole na voljo set priložnost, vendar se je Španec uspel vpisati na rezultatsko tabelo. Đoković je nato popustil tudi na svoj servis in dovolil znižanje na 2:5, a že v naslednji igri še tretjič odvzel servis ''kralju peska'' in povedel z 1:0 v nizih (6:2).

Nadal dvakrat zapravil prednost

Nadal je v drugem nizu zaigral nekoliko bolj odločno in pri rezultatu 2:2 prvič povedel z brejkom prednosti. Đoković je odgovoril v osmi igri, ko je z brutalnim tenisom uspel izenačiti na štiri. A Nadal, ki je pred začetkom turnirja veljal za favorita, je ponovno udaril v 11. igri in si pripravil priložnost za izenačenje v nizih. Nole pa je imel drugačne načrte in brez izgubljene točke na Špančev servis izenačil na 6:6, nato pa po zaslugi izjemne predstave v podaljšani igri slavil prvo zmago v Monte Carlu.

Đoković na mastersih: 8/9

Za Đokovića je bil to že 14. masters v karieri, medtem ko Nadal ostaja pri 22. Srbski šampion je vpisal zmago na osmih prizoriščih turnirjev serije masters, v njegovi zbirki pa mu manjka samo še Cincinnati, kjer je že štirikrat izgubil v finalu - leta 2008 in 2011 ga je premagal Andy Murray, leta 2009 in 2012 pa Roger Federer.

Đoković: ''Moj najboljši tenis na pesku''

''Vsak, ki je videl izraz na mojem obrazu, ve, da je bila to zelo čustvena zmaga. Celo življenje sem si želel te lovorike, še posebej zadnjih šest, sedem let, odkar živim tukaj. To je odlično za samozavest pred nadaljevanjem peščene sezone,'' je za Atpworldtour.com povedal Đoković, ki je prikazal eno najboljših teniških partij v svoji karieri. ''Po včerajšnjem dvoboju sem vedel, da imam možnosti za zmago proti Rafi, če bom igral svoj najboljši tenis. Prvih šest, sedem, osem iger je bilo neverjetnih. To je bila moja najboljša igra na pesku in edini način, da zmagaš proti Nadalu,'' je dodal prvi igralec sveta.

Nadal: ''Ni tragedija''

Nadal je v preteklosti večkrat opozoril, da zmagoviti niz v Monte Carlu ne more trajati večno, zato ni bil preveč razočaran. ''Ni tragedija. Izgubil sem po osmih letih. Danes je bil boljši od mene. On je fantastičen igralec. Če nisi 100 odstoten, je zelo težko igrati proti takšnim igralcem. Njegova igra je dovršena. Za zmago moram igrati svoj najboljši tenis in ga spraviti do roba,'' je povedal Nadal, ki je v letošnji sezoni zbral 21 zmag in dva poraza. ''Za mano je pozitiven teden. Upam, da me čaka še en dober turnir v Barceloni, ki mi bo pomagal, da bom 100 odstotno pripravljen,'' je dodal Španec.

ATP Masters 1000, Monte Carlo, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/3) 6:2 7:6 (1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.