Šport
23 ogledov

Rafa trpel za polfinale, načeti Nole naprej

Tsonga Masters Monte Carlo Monako četrtfinale
1/17
EPA
Rafael Nadal se je namučil proti Bolgaru Grigorju Dimitrovu, a se vseeno po treh nizih še devetič zapored uvrstil v polfinale teniškega mastersa v Monte Carlu. Prvi igralec sveta Novak Đoković je z načetim gležnjem ugnal Finca Jarkka Nieminena, srbski šampion pa se bo za finale udaril s presenečenjem turnirja, Italijanom Fabiem Fogninijem.

Za 45. zaporedno zmago na tekmah teniškega mastersa v Monte Carlu je moral španski šampion Rafael Nadal preživeti hud izziv Bolgara Grigorja Dimitrova, ki ga je ugnal šele po treh težkih nizih.

Španec je podobno kot na prejšnjih dvobojih po brezhibnem prvem nizu močno padel v nadaljevanju, kar bi ga lahko po odlični predstavi bolgarskega nasprotnika stalo tudi presenetljivega poraza, a se je Nadal na monaškem pesku spet izvlekel. Dimitrov je vseeno znova dokazal, da bi se v kratkem lahko boril z najboljšimi.

V napeti tekmi je moral Majorčan za uvrstitev v polfinale pokazati svoj najboljši tenis, potem ko je preživel tudi izjemno veliko število neizsiljenih napak, kar je bilo na koncu le dovolj za zmago, ki jo je zaokrožil z asom.

Gledalci so se v luksuznem letovišču sicer postavili na stran njegovega 21-letnega nasprotnika, ki so ga z igrišča pospremili s stoječimi ovacijami. Nadala v polfinalu čaka domačin Jo-Wilfried Tsonga.

Đoković vprašljiv za tekmo z Nieminenom

Francoz je prav tako potreboval tri nize za zmago nad Švicarjem Stanislasom Wawrinko, to pa je sploh bo sploh njegov prvi polfinale v Monaku. Peti nosilec ni prišel tako daleč vse od zmage na Roland Garrosu leta 2011. V hladnem monaškem jutru je Wawrinka dobil prvi niz, potem ko je Tsongaja potisnil za osnovno črto in bil blizu tega, da po Andyju Murrayju izloči še enega od "velikih".

Toda agresivna igra Tsongaja se je na koncu izplačala, potem ko je uspel izkoristiti tudi redke priložnosti za odvzem začetnega udarca svojemu občasnemu "sparing partnerju".

Prvi nosilec in številka ena svetovnega tenisa, Novak Đoković, je bil po besedah trenerja Mariána Vajde vprašljiv za popoldanski obračun s Fincem Jarkkom Nieminenom. Đoković naj bi si na treningu obnovil poškodbo gležnja, a je tekmo vseeno začel in jo dobil v dveh nizih s 6:4 in 6:3.

Že pred tekmo srbskega junaka je Italijan Fabio Fognini pripravil prvovrstno presenečenje in v dveh nizih premagal sedmega nosilca Richarda Gasqueta za enega izmed svojih največjih uspehov kariere na turnirjih serije masters. Fognini, 32. igralec sveta, je na krilih številnih italijanskih navijačev poletel v polfinale, kjer zdaj čaka najboljši na svetu - Đoković.

Masters Monte Carlo, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Jarkko Nieminen (Fin) 6:46:3;
Rafael Nadal (Špa/3)
: Grigor Dimitrov (Bol) 2:6, 6:2, 6:4;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6)
: Stanislas Wawrinka (Švi/13) 2:6, 6:3, 6:4
Fabio Fognini (Ita) : Richard Gasquet (Fra/7) 7:6(0), 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.