Šport
17 ogledov

Ose klonile proti favoriziranim lisjakom

RK Gorenje Velenje twitter RK Gorenje Velenje
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti nemškemu Füchseju iz Berlina s 24:29 (10:13).

Zavoljo številnih poškodb močno zdesetkana velenjska zasedba ni bila kos izjemno močni ekipi iz nemške prestolnice, že po njunem prvem medsebojnem dvoboju pa je bolj ali manj jasno, da se bo v soboto, ko bo v berlinski dvorani Max-Schmeling na sporedu povratna tekma, tudi končala velenjska zgodba v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana so se trudili po najboljših močeh, v celoti pa niso bili enakovredni berlinskim lisjakom. Uvod je bil katastrofalen, po 0:4 pa so se vendarle zbrali in v 12. minuti znižali na 5:6, le šest minut kasneje pa zaostali za pet golov (5:10). Tudi v nadaljevanju so igrali po sistemu hladno-toplo, vse te njihove pomanjkljivosti pa so izkušeni Berlinčani s pridom izkoristili ter "osam" na polčasu ušli na tri gole (10:13).

Velenjska zasedba tudi v drugi polovici tekme ni bila kos mednarodno pisani nemški zasedbi, ki jo je z rutinirano predstavo vseskozi držala na varni razdalji. V sklepnih minutah so malce pošle moči utrujenim Velenjčanom, tekmo pa so končali s primanjkljajem petih golov.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen z osmimi zadetki, Alem Toskić je prispeval pet golov.

"V tej sezoni igramo resnično po sistemu toplo-hladno. Res je, da so Füchse vrhunska ekipa, a nam se vseskozi ponavljajo enake napake in težave. Upam, da celotna ekipa čim prej začne igrati bolje in uživati v rokometu. Dejstvo, ki ga tudi sam poudarjam, je, da bodo morali biti nekateri igralci bolj nevarni za tekmečevo obrambo, pokazati več borbenosti, ne pa le podajati žogo naokoli. Takšna igra včasih izgleda primerna ravni, ki si je pri nas nikakor ne želimo. Še vedno verjamem v to ekipo! V soboto bomo skušali napraviti čim boljši rezultat," je dejal Brumen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.