Šport
52 ogledov

Ose v polfinalu proti domačim lisicam

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Velenjski rokometaši se bodo v polfinalu pokala EHF na sklepnem turnirju, ki bo 16. in 17. maja v Berlinu, pomerili z domačo ekipo Füchse Berlin.

Velenjčani so se na zaključni turnir v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini uvrstili po zmagi proti danski ekipi Tvis Holstebro.

Zasedba iz Šaleške doline bo tretjič igrala v polfinalu enega od treh evropskih pokalov. V sezoni 2003/04 je igrala v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev, kjer je morala priznati premoč španskemu Valladolidu, ki je zmagal s skupnim izidom 64:58. V sezoni 2008/09 je nastopila v velikem finalu pokala EHF in izgubila proti nemškemu Gummersbachu s skupnim izidom 50:55.

"Vsi nasprotniki so težki, še težje bo, ker je Füchse Berlin domačin turnirja. Za nameček imajo Nemci vrhunsko ekipo, v kateri so odlični posamezniki, ampak ne glede na vse bomo šli v Berlin dokazati, da se nismo slučajno uvrstili na zaključni turnir. Dejstvo je, da bo šlo le za eno tekmo, na takšnih turnirjih je motivacija na vrhuncu, kar bomo skušali izkoristiti. Od igralcev pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, kaj pa nam bo to na koncu prineslo, bomo šele videli," je žreb v Berlinu komentiral Gregor Cvijič, trener velenjske ekipe.

"V športu si vedno želimo največ, vendar vzporednic s finalom pred šestimi leti ne bi vlekel. Že zato, ker je šlo takrat za dve tekmi. Zdaj je sistem drugačen, za Gorenje igrajo novi fantje, ki se bodo morali vsi skupaj še enkrat dokazati in potrditi, da nismo slučajno prišli tako daleč. Bo pa na določen način tudi priložnost, da dokažemo, da se je Gorenju zgodila krivica, ker po nekih čudnih okoliščinah ni igralo v ligi prvakov," je še dejal Cvijič. 

Füchse Berlin je trenutno na sedmem mestu nemške bundeslige. V drugi polfinalni tekmi se bosta pomerila HSV Hamburg in danski Skjern Handbold.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.