Šport
12 ogledov

Osovnikar izpadel v polfinalu

Šutejeva pred poletno sezono prihaja v pravo formo. (Foto: Reuters)
1/7
Žurnal24 main
Slovenski rekorder Matic Osovnikar je na 20. EP v atletiki v Barceloni v polfinalu teka na 100 metrov v tretji skupini zasedel peto mesto (10,51) ter skupno 18. čas. Finale je dobil Christophe Lemaitre.

Že vso sezono imam težave s poškodbo leve stegenske mišice. Manjka mi veliko treninga. Zadovoljna sem, ker sem dosegla najboljši izid sezone. Na velikih tekmah vedno bolje startam kot doma, tudi tokrat je bilo tako. Naredila sem to, kar znam in sem ta čas sposobna. Po štafetnem teku na EP bom končala sezono in šla na dopust. Letos me čaka še pravosodni izpit, zato bo atletika odšla na drugi tir. Mislim pa, da bom nato zbrala še nekaj volje, da bom nadaljevala športno kariero, toda največ do olimpijskih iger v Londonu leta 2012.
Tina Murn

To pomeni, da je končna uvrstitev Škofjeločana 18. mesto. Osovnikar tako ne bo nastopil v večernem finalu. "Zelo sem si želel finala, vendar na to nisem gledal kot na breme. Zaradi dobrega včerajšnjega nastopa sem se ves dan veselil današnjega teka. Toda start je bil veliko slabši kot v prvem krogu, pa tudi drugi del mi ni uspel. Imel sem premajhno maksimalno hitrost, ker sem tekel preveč na silo," je bil s svojo slabo predstavo nezadovoljen Osovnikar.

V skoku v daljino presenečenje
Tekmovanje v skoku v daljino je dobila Latvijka Ineta Radeviča (6,92 m), na drugem mestu pa je z istim izidom pristala Portugalka Nadie Gomes. Tretje mesto je pripadlo ruski atletinji Olgi Kučerenko. 29-letna Latvijka, ki se je med drugim slekla tudi za Playboy, je nekoliko presenetljivo osvojila zlato medaljo.

Tek na 100 m pripadel Francozu
Francoz Christophe Lemaitre je osvojil zlato medaljo na EP v Barceloni, potem ko je s časom 10,13 s premagal drugouvrščenega Marka Lewisa Francisa (10,18) in tretjega Martiala Mbandjocka.

Šutejeva v finalu
Slovenija ima na evropskem atletskem prvenstvu v Barceloni finalistko v skoku s palico Tino Šutej. Preskočila je 4,35 metra. V kvalifikacijah teka na 100 metrov je izpadla Tina Murn.

Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, se je na 20. evropskem prvenstvu v atletiki v Barceloni uvrstila v finale. Vse višine, 4,05, 4,15, 4,25 in 4,35 metra, je zmogla v prvih skokih in se gladko uvrstila v zaključni nastop, ki bo v petek ob 18.30. V prvem krogu teka na 100 m je izpadla Kranjčanka Tina Murn s 24. izidom (11,70).

Šutejeva, nekdanja mladinska svetovna podprvakinja (2006), je izjemno dobro tekmovala in vse višine skočila v prvih poskusih ter ji na višini 4,40 m sploh ni bilo treba več skakati. "Na papirju je bilo videti vse gladko, vendar pa ni bilo tako. Zgodba je drugačna, imela sem preveč treme. Posebej zato, ker sem bila zelo živčna in mi na ogrevanju ni šlo nič od rok. Potem pa mi je steklo in bi tudi 4,40 skočila, če bi bilo treba. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo. V finalu bo drugačna zgodba in bom skakala bolj sproščeno in skušala popraviti ali se vsaj čim bolj približati svojemu slovenskemu rekordu (5,50 m)," se je smejalo Šutejevi.

Tekmovalke so imele veliko težav zaradi močnih bočnih sunkov vetra, ki jim je vstran potiskal palico in jim zato zmedel ritem zaleta. "Šutejeva je izjemno dobro tekla v zaletu, posebej v primerjavi z ostalimi tekmovalkami. Tudi na 4,35 m je izkoristila pravi trenutek in startala takoj, ko je pihalo manj. Odlično je nastopila v kvalifikacijah, bolje skorajda ne bi mogla," je Šutejevo pohvalil njen trener Slavko Černe.

Končano je tekmovanje v hitri hoji na 20 kilometrov za ženske, ki ga je dobila Rusinja Olga Kaniškina.

Kvalifikacije s slovensko udeležbo:

Ženske, 100 m, prvi krog:

 1. Verena Sailer (Nem)           11,27
 2. Veronique Mang (Fra)          11,35
  . Ezinne Okparaebo (Nor)        11,35
  . Myriam Soumare (Fra)          11,35
...
24. Tina Murn (Slo)               11,70

Ženske, palica:
 1. Svetlana Feofanova (Rus)       4,40
  . Jirina Ptačnikova (Češ)        4,40
  . Silke Spiegelburg (Nem)        4,40
...
 7. Tina Šutej (Slo)               4,35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.