Šport
3398 ogledov

"Osrednje igrišče od blizu"

wimbledon, tenis, igrišče EPA Simbolična fotografija.
Teniški navijači so šokirani nad stanjem zelenice na osrednjem igrišču All England Cluba.

Obraba travnate površine je običajen in pričakovan pojav, a stanje zelenice na osrednjem igrišču All England Cluba, kjer se bosta za lovoriko v moški posamični konkurenci pomerila Roger Federer in Marin Čilić, je naravnost zaskrbljujoče.

V soboto sta se za zmago v ženski konkurenci udarili Garbine Muguruza in Venus Williams. Slednja je napadala šesto lovoriko na sveti travi, a je morala v dveh nizih priznati premoč mlajši nasprotnici, ki se je veselila drugega grand slama v karieri.

Garbine Muguruza Finale Šport Špansko zmagoslavje v Wimbledonu

Ljubitelji teniške igre so se na družbenih omrežjih pritoževali nad katastrofalnim stanjem osrednjega igrišča, ki v bližini osnovne črte deluje kot blatna kopel. 

Med pogumneži, ki so letos javno opozorili na stanje zelenice, sta tudi Roger Federer in Novak Đoković. "Vsak je upravičen do svojega mnenja. Trudimo se, da bi vsako leto zagotovili enako površino, če pa se soočamo z vročino, kakršne še ni bilo, je naše delo oteženo," je povedal glavni skrbnik Grant Cantin.

Sklepno dejanje letošnjega Wimbledona bo finalni obračun Federerja in Čilića. Slednji se bo potegoval za drugi grand slam v karieri, prvega na Wimbledonu, Federer pa bo lovil osmo zmago v Londonu in že 19. skupno.

Stavnice se nagibajo v korist Federerja, ki je tudi dobil šest od sedmih medsebojnih obračunov. Čilić je edino zmago doslej dosegel na OP ZDA leta 2014 in takrat prišel do edine lovorike na turnirjih za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice