Šport
36 ogledov

Ottey: Izziv je teči s ''hčerkami''

1/13
Žurnal24 main
Merlene Ottey, rojena 10. maja 1960 na Jamajki, dvakratna svetovna prvakinja na razdalji 200 metrov, še vedno tekmuje na najvišji ravni. V galeriji si oglejte njene največje uspehe v karieri.

Mogoče jo bo videti tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Barceloni, kjer se bo s slovensko štafeto pomerila v disciplini 4 x 100 metrov. Kljub svojim 50 letom.

 

Na najvišji ravni je moja motivacija spopasti se z mladenkami, ki bi lahko bile moje hčerke. In jih premagati.
Merlene Ottey

Atletski svet še ni videl tekmovalke, ki bi tekmovala pri 50 letih. A Merlene to ne skrbi. "Pred dvema tednoma sem v Novem mestu na razdalji 100 metrov tekla 11.67, svetovni rekord za mojo starost. Imela sem dobre občutke, toda to ni zadoščalo, da bi lahko Slovenijo zastopala na individualnem teku na 100 metrov. Zavedam se, da čas teče, toda ne vidim se še na tekmovanjih za veterane. Na najvišji ravni je moja motivacija spopasti se z mladenkami, ki bi lahko bile moje hčerke. In jih premagati. Teči zase in zaradi sebe. To je izziv, ki ti pomaga nadaljevati."

Na evropskem prvenstvu v Barceloni ima le en cilj: "Moj edini cilj je podreti slovenski nacionalni rekord."

 

V svoji karieri je Otteyjeva osvojila skorajda vse, kar se osvojiti da. "Srečna sem: videla in uživala sem v veliko stvareh, edino, kar pogrešam v svoji karieri, je zlata medalja na olimpijskih igrah. Imela sem svetovne naslove in rekorde, dvakrat sem zmagala v finalih na teku na 200 metrov na svetovnih prvenstvih, enkrat celo pri 35 letih. Težko bi si želela več, manjka mi le zlato z OI. Toda ostajam v akciji."

 

Izmed vseh atletov jo je najbolj impresioniral … "Videla sem, kaj je storila Florence Griffith. Bilo je izjemno, toda trajalo je premalo časa. Ne more se primerjati s tem, kar je storil na primer Carl Lewis v vseh letih."

O Usainu Boltu in Jamajki pa: "Rodila sem se v Hanovru, zelo blizu mesta, kjer se je rodil Ben Johnson. O Usainu lahko rečem le to, da je fenomen, nekaj senzacionalnega. Uživam, ko ga gledam teči. Ni še pokazal vsega, česar je sposoben. Mislim, da se bo spustil pod 19 sekund na razdalji 200 metrov – okoli 18.90."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.