Šport
30 ogledov

Otteyjeva bi tekla pri 60 letih

Žurnal24 main
Marlene Ottey je v središču pozornosti svetovnih medijev. Postala je najstarejša udeleženka atletskih EP vseh časov, kariere pa še ne misli končati: "Če me bodo noge poslušale, bom tekla tudi pri 60. letih."
Marlene Ottey je pred dnevi nastopila na svojem prvem evropskem prvenstvu v karieri in obenem postala najstarejša udeleženka EP vseh časov. Skupaj s Tino Murn, Sabino Veit in Kristino Žumer so v teku na 4 x 100 m zasedle 13. mesto. "Dobro smo nastopile, saj smo tekle sekundo hitreje od prejšnjega najboljšega časa sezone. Žal to ni bilo dovolj za finale. Morale bi teči državni rekord, da bi prišle v finale," je po teku dejala Otteyjeva: "Upam, da bom dovolj hitra in se bom uvrstila v reprezentanco tudi naslednje leto."

"Kaj predlagate? Da me razrežejo na koščke in vidijo, iz česa sem sestavljena? Tudi za to bo še čas, načrtujem živeti vsaj 120 let,"  v smehu pove Merlene Ottey. Ob tem pa takoj doda, da se njeni zdravniki že dlje časa ne šalijo. Sporočili so ji namreč, naj se preneha aktivno ukvarjati s športom, v nasprotnem primeru lahko začne razmišljati o nakupu invalidskega vozička. "Da, malce so me prestrašili. Vendar sem tu in še vedno tečem. Neverjetno, ali ne?" se retorično sprašuje jamajška Slovenka.

Strokovnjaki so ji že pred četrt stoletja napovedovali konec kariere, kasneje so govorili o medicinskem fenomenu in primeru za znanstvenike. Zdaj jim počasi zmanjkuje besed. "Počutim se kot dobro amortiziran avtomobil, s katerim je treba biti zelo pazljiv, da bo ostal v dobrem stanju," je slikovita Otteyjeva: "Ne želim pa pretiravati. Zdravje je na prvem mestu. Nimam bolnih ambicij, ampak tek me stalno vleče naprej. Vidim, da zmorem, zakaj torej ne bi nadaljevala?"

Prijatelji so ji svetovali, naj presedla med veterane. "Zame res ni izziv teči z gospemi, ki jih bom za sabo pustila za nekaj metrov. To ni nikakršen užitek. Tek imam v genih. Olimpijske igre v Londonu? Če me bodo noge poslušale, bom tekla tudi, ko bom stara 60 let," znova šokira Otteyjeva.

"Zame je tek užitek, v čast mi je, da se lahko merim z najboljšimi na svetu. Tudi zame je presenečenje, da sem se uvrstila na EP,"
še doda.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.