Šport
114 ogledov

Ovečkin lovi legendi, McDavid ohranja formo

Aleks Ovečkin Capitals Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na petek odigrali deset tekem.

Ruski zvezdnik ledenih ploskev Aleksander Ovečkin je v petek v Capital One Areni v prestolnici ZDA dosegel svoj 796. gol v severnoameriški hokejski ligi in pomagal domači ekipi Washington Capitals premagati Seattle Kraken s 4:1.

Kapetan Prestolnikov je Washington popeljal k tretji zaporedni zmagi. Washington v zgoščeni metropolitanski skupini na vzhodu zaseda šesto mesto s 30 točkami, za vodilno ekipo divizije New Jersey Devils zaostaja za 13 točk.

Sedemintridesetletni Moskovčan je svoj 796. gol v ligi NHL zadel zgolj štiri sekunde pred koncem tekme v nebranjeno mrežo. Od Gordieja Howa, ki je drugi na lestvici lige NHL z 801 zadetki, ga loči zgolj pet golov. Na vrhu je sicer sloviti Wayne Gretzky z 894 zadetki.

Ovečkin je na zadnjih dveh tekmah dosegel tri gole v nebranjeno mrežo. Takšnih golov je dosegel že 52. v svoji karieri v NHL, zaostaja le za Gretzkyjem, ki je tovrstnih golov zbral 56.

Lars Eller, Anthony Mantha in Marcus Johansson so prav tako zadeli za domače, Charlie Lindgren pa je zbral 25 obramb, od tega 14 v tretji tretjini za Capitals, ki so prvič v tej sezoni dosegli tri zmage po vrsti. Adam Larsson je zadel za hokejiste Kraken, ki so po nizu sedmih zmag izgubili trikrat po vrsti. Philipp Grubauer je zbral 34 obramb.

Anže Kopitar NHL Šport Izjemni Kopitar s tremi novimi točkami pokopal senatorje

Vse bolj napeto je tudi v pacifiški skupini, kamor sodijo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Ekipa Vegas Golden Knights po zmagi po podaljšku nad Philadelphia Flyers z 2:1 v svojih rokah trdno drži prvo mesto skupine in zahoda. Las Vegas ima 41 točk. Seattle je drugi s 33 točkami, le točko manj imata kanadski Edmonton in Kralji iz Los Angelesa.

Hokejisti Edmonton Oilers so prišli do druge zmage po vrsti, potem ko so s 5:2 ugnali Minnesota Wild 5:2. Ryan Nugent-Hopkins je dosegel gol in dve asistenci za naftarje. Connor McDavid in Leon Draisaitl sta dosegla po gol in podajo. Derek Ryan in Kailer Yamamoto sta tudi zadela za naftarje, ki so zmagali na šestih od zadnjih osmih tekmah. Vratar Stuart Skinner je zbral 42 obramb. McDavid je niz zadetkov podaljšal na sedem tekem. Dosegel je svoj 25. gol v sezoni. McDavid je trenutno vodilni v ligi po številu golov, asistenc (29) in točk (54).

Vodilna zasedba vzhoda in lige NHL Boston Bruins je doživela presenetljivi poraz. Od Bostona, ki si vrh lestvice deli z New Jersey Devils, so bili boljši hokejisti Arizona Coyotes s 4:3. Zasedba iz Arizone je prekinila niz 19 porazov proti Bostonu. To je bil drugi najdaljši niz zmag proti enemu nasprotniku v zgodovini NHL. Canadiens so v letih 1974-78 proti Capitalsom zmagali 23 tekem zaporedoma. Kojoti so sicer prvič po 3. novembru igrali v Mullett Areni v Tempeju.

NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames      3:1
New Jersey Devils - New York Islanders      4:6
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins        3:4 (podaljšek)
Washington Capitals - Seattle Kraken        4:1
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets          1:3
Edmonton Oilers - Minnesota Wild            5:2
Colorado Avalanche - New York Rangers       1:2 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Boston Bruins             4:3
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers  2:1 (podaljšek)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks             1:6
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.