Šport
29 ogledov

Pacquiau po porazu grozi še kazen

Manny Pacquiao EPA
Filipinski boksar Manny Pacquiao bo moral na operacijo ramena. Filipinec je v nedeljskih jutranjih urah v "dvoboju stoletja" izgubil v Las Vegasu po točkah proti Floydu Mayweatherju in že takrat tožil o bolečinah v roki. Operacija in po besedah Filipinčevega tabora prepoznem zdravniškem posredovanju, bosta Pacquiaoa iz ringa oddaljila za eno leto.

Gre za natrgano tkivo v desnem ramenu, ki zahteva operacijo, po besedah zdravnika Neala ElAttracheja pa bo Manny Pacquiao iz ringa odsoten najmanj devet mesecev in vse do enega leta. Omenjeni zdravnik je v karieri bdel tudi nad drugimi poškodovanimi vrhunskimi športniki, med njimi sta igralec ameriškega nogometa pri New England Patriots Tom Brady in košarkar ekipe Los Angeles Lakers Kobe Bryant. Datum operacije še ni znan, grozi pa Pacquiaou tudi kazen, ker ni prijavil poškodbe.

V omenjenem dvoboju stoletja minuli konec tedna sta si boksarja razdelila vrtoglavih 300 milijonov dolarjev, celotni promet dvoboja se je vrtel okrog 400 milijonov. Super dvoboj, na katerega je boksarski svet čakal kar pet let, je na prestolu velterske kategorije ustoličil Floyda Mayweatherja, ki je zdaj nesporni prvak po verzijah WBC, WBA in WBO. Do zmage je prišel po 12 rundah in soglasni sodniški odločitvi.

Več slabe volje ob porazu prihaja iz Filipinčevega tabora, ki ima zdaj preglavice še s poškodbo. Zataknilo se je namreč pri injekciji, ki bi lahko preprečila vnetje tkiva in potem poškodbo, a je ameriška protidopinška agencija (Usada) s čakanjem na odobritev zadeve preveč zavlekla in posledično Filipinec zdravila ni dobil neposredno pred dvobojem. Šlo je za toradol, ki ni na seznamu prepovedanih poživil. Čeprav je Usada injekcijo odobrila za pet dni pred dvobojem, pa je zelena luč za zdravilo na dan dvoboja prišla prepozno.

Pacquiao je nato nadaljeval s treningi, po besedah njegove ekipe pa je na dan dvoboja boksal poškodovan. Če bodo pristojni organi ugotovili, da je Filipinec prikrival poškodbo, mu grozi kazen zvezne države Nevada. Poleg denarne kazni bo bržkone sledila še prepoved nastopanja za določen čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.