Šport
55 ogledov

Pajenk poškodovan: Slabe vpoklical Pavloviča

Luka Slabe Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije Anže Petkovšek
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo zbrala na božični dan in začela s pripravami na zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo od 3. do 5. januarja v Nišu.

Slovencem bodo nasproti stali Portugalci, Srbi in Makedonci. Selektor Luka Slabe je namesto poškodovanega Alena Pajenka vpoklical Uroša Pavloviča. Pajenk si je poškodoval ramo na ligaški tekmi poljskega prvenstva, kjer igra za Jastrzebski Wegiel.

"Na srečo je to edina poškodba. Seveda bi bili vsi zelo veseli, če bi bil Alen lahko z nami, toda žal je, kar je. Včeraj sem govoril z njim, vendar stanje z ramo ni najboljše. Za zdaj je v fazi rehabilitacije, videli pa bomo, če bo potrebno še kaj več, kot samo to. Namesto njega smo poklicali Uroša Pavloviča iz Panvite Pomgrada, kajti tudi Dane Mijatovič, ki je bil na prejšnjih pripravah že z nami, ima zlomljeno stopalnico, tako da bodo naši blokerji na pripravah Matevž Kamnik, Matej Vidič, Danijel Koncilija in kot rečeno Uroš Pavlovič," je dejal Slabe, ki verjame, da se Slovenija lahko uvrsti na SP.

"Na sprejemalskih mestih so tako Urnaut, Čebulj, Flajs in Pokeršnik praktično ves čas igrali in prikazali dobro igro. Na mestu korektorja je odlično igral Gasparini, ki je bil do zdaj eden najboljših igralcev v italijanski ligi, hkrati pa je seveda najboljši igralec Verone. Žal je manj priložnosti za igranje v Veroni dobil Alen Šket, kar me malce skrbi, toda po drugi strani bo njegova motivacija toliko večja, da se dokaže v reprezentančnem dresu. Vemo, da sta ves čas igrala tudi Vinčič in Ropret, pa tudi blokerji so bili v glavnem ves čas v tekmovalnem ritmu. Prav tako na mestu prostega igralca Kovačič, ki je zelo dobro igral v ligi prvakov. Manj je igral Plot, ki pa je bil še na evropskem prvenstvu brez kluba in je imel skrb vzbujajoč status. Zdaj je vsaj v klubu, in če nič drugega, v Vibi Valentii vsaj kakovostno trenira, čeprav je, in to moram reči odkrito, Kovačič trenutno v prednosti," je še dejal Slabe.

Slovenska reprezentanca bo treninge opravila v dvorani Tivoli. Nekaj dni bo v Ljubljani na pripravah tudi finska reprezentanca, s katero se bodo Slovenci pomerili za zaprtimi vrati 29. in 30. decembra. Slovenci bodo v Niš odpotovali 1. januarja, prva tekma pa odbojkarsko reprezentanco čaka 3. januarja ob 15. uri proti Portugalski.

Seznam igralcev za nastop na kvalifikacijah za SP:

Organizatorja igre: Gregor Ropret (ACH Volley), Dejan Vinčič (Milli Piyango, Turčija).

Sprejemalci: Klemen Čebulj (Ravenna, Italija), Andrej Flajs, Jan Pokeršnik (oba ACH Volley), Tine Urnaut (Arkas Izmir, Turčija).

Blokerji: Matevž Kamnik (Arkas Izmir, Turčija), Danijel Koncilja (Posojilnica Dob, Avstrija), Matej Vidič (ACH Volley), Uroš Pavlovič (Panvita Pomgrad).

Korektorja: Mitja Gasparini (Verona, Italija), Alen Šket (Modena, Italija).

Prosta igralca: Jani Kovačič (Posojilnica Dob, Avstrija), Miha Plot (Vibo Valentia, Italija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.