Šport
271 ogledov

Panterji se vračajo v igro za naslov

Florida Panthers : Vegas Golden Knights Profimedia
Hokejisti Floride Panthers so na tretji tekmi finala severnoameriške lige NHL na domačem ledu premagali Vegas Golden Knights s 3:2 in izid v zmagah znižali na 1:2. Junak večera je bil Carter Verhaeghe, ki je zadel po 4:27 minute podaljška.

Domačini so bili pred zahtevno nalogo po dveh visokih porazih v meki igralništva. Skupaj so tam prejeli kar 12 golov (2:5, 2:7), tokrat pa pred domačimi navijači prikazali bolj čvrsto obrambo na čelu z razpoloženim vratarjem Sergejem Bobrovskim.

Ta je v dobrih 64 minutah igre ustavil 25 od 27 strelov in bil eden ključnih mož ob prvi zmagi Floride. Ob njem je ta vloga pripadla še strelcu izenačujočega zadetka tik pred iztekom rednega dela Matthewu Tkachuku ter junaku večera Carterju Verhaeghu.

Florida Panthers : Vegas Golden Knights | Avtor: Profimedia Profimedia

Panterji so hitro povedli, potem ko je po dobrih štirih minutah zadel Brandon Montour. Še pred koncem prve tretjine pa je po igri s hokejistom več na ledu izenačil Mark Stone.

Podajalec pri prvem golu Jonathan Marchessault se je nato ob koncu 35. minute izkazal še z golom, prav tako ob igralcu več v polju. To je bila že njegova osma zaporedna tekma z vsaj točko v letošnji končnici, skupaj pa je pri 23 točkah.

Kazalo je že, da bo Florida še na tretji tekmi doživela poraz, a jo je 2:13 minute pred iztekom rednega dela odrešil Tkachuk, sicer tudi podajalec pri prvem zadetku domačih in najboljši strelec končnice s 24 točkami.

Florida Panthers : Vegas Golden Knights | Avtor: Profimedia Profimedia

V podaljšku je nato Verhaeghe sprožil skorajda z modre linije in premagal nekoliko pokritega Adina Hilla v vratih Vegasa (20 obramb).

Florida je v letošnji končnici dobila vseh sedem tekem, na katerih je odločil podaljšek. Današnji domačini, ki so leta 1996 v doslej edinem finalu ostali brez ene same zmage proti Colorado Avalanche (0:4), so dobili po dve podaljšani tekmi proti Bostonu v prvem, Torontu v drugem krogu končnice ter Carolini v konferenčnem finalu.

"Konec koncev smo mačke. Če imamo kakšno življenje več, je to izjemno in le dokaz, kako odlično moštvo imamo in kako ni v njem nikogar, ki bi se kdajkoli predal," je po koncu dvoboja dejal strelec odločilnega gola Verhaeghe.

Florida Panthers : Vegas Golden Knights | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne vemo, kako se bomo dokopali do Stanleyjevega pokala, toda dali bomo vse od sebe, da ga osvojimo. Nikogar ne zanima, kako nam bo to uspelo, zdaj v seriji zaostajamo le za zmago, vse je odprto," pa je dodal Tkachuk.

"Ponavadi je to strel, ki ga radi dovolimo, ga ubranimo in gremo naprej. To ni bil zadetek, ki bi ga prejeli ob slabo postavljeni obrambi, z igralcem manj po sredini ledu. Imajo dobre igralce in bodo kdaj prispevali odločilne poteze," pa je po koncu tekmi dejal trener moštva iz Las Vegasa Bruce Cassidy.

Četrta tekma finala Stanleyjevega pokala bo na sporedu v noči s sobote na nedeljo prav tako na Floridi.

 

Gavrikov še najmanj eno sezono Kopitarjev soigralec

Ruski hokejist Vladislav Gavrikov pa je za dve sezoni podaljšal pogodbo z Los Angeles Kings in bo še najmanj eno leto soigralec slovenskega asa in kapetana kraljev Anžeta Kopitarja. Petintridesetletnemu Hrušičanu namreč trenutno veljavna osemletna pogodba poteče po koncu sezone 2023/24.

Po poročanju spletne strani severnoameriške lige NHL je dvoletno sodelovanje ruskega branilca s kalifornijskim moštvom vredno 10,9 milijona evrov oz. 5,45 milijona na sezono.

Sedemindvajsetletnik iz Jaroslavla je v mesto angelov prišel po februarski menjavi s Columbus Blue Jackets. Ta ekipa je Rusa vzela na naboru leta 2015, zanjo pa je od sezone 2019/20, ko se je podal prek luže, odigral 256 tekem (82 točk).

Za kralje je to sezono odigral zadnjih 20 tekem (devet točk) v rednem delu ter nato še šest v končnici (ena točka), potem ko so se varovanci Todda McLellana poslovili v prvem krogu proti Edmonton Oilers.

Kralji so sicer na začetku tedna opravili še menjavo s Columbusom in Philadelphio Flyers. V prihodnji sezoni bosta nova člana Los Angelesa tako branilec Kevin Connauton in napadalec Hayden Hodgson. Los Angeles je k Philadelphii v zameno za izbor v drugem krogu nabora leta 2024 poslal branilca Seana Walkerja, vratarja Cala Petersena in mladega hokejista Helgeja Gransa, Columbus pa je okrepil branilec Ivan Provorov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.