Šport
27 ogledov

Papež proti papežu

Papež Frančišek EPA
V finalu svetovnega prvenstva bosta sedanji in nekdanji papež potihem stiskala pesti le za eno reprezentanco. Papež Frančišek je obljubil, da ne bo molil za zmago Argentine.

Papež Frančišek se je ob dvoboju osmine finala svetovnega prvensta med Argentino in Švico pošalil, da bodo v Vatikanu priča tihi vojni med njim in švicarsko gardo. Tokrat bo za morebitni razkol v vrhu katoliške cerkve poskrbel finale med Argentinci in Nemci.

Ostal bo nevtralen

Čeprav je prejšnji papež Benedikt XVI. večji privrženec klasične glasbe kot nogometa, je v preteklosti že izjavil, da je "nogomet lahko dober instrument za izobrazbo ljudi, še posebej mladih, saj promovira poštenje, solidarnost in bratstvo." Še precej bolj zavzeto pa nogomet spremlja papež Frančišek. Ta je ob februarskem obisku Brazilije predsednici Dilmi Rouseff moral obljubiti, da bo nevtralen med svetovnim prvenstvom in vsemogočnega ne bo prosil za pomoč. "Brazilci so me prosili za nevtralnost. Držal bom besedo," se je pošalil papež, ki še vedno redno plačuje mesečno članarino pri klubu San Lorenzo iz Buenos Airesa.

Papež Frančišek | Avtor: EPA EPA
"Plačilo  vedno pride, pojavi se ob točno določenem dnevu v mesecu. Plačano je preko trajnika," je za televizijo Fox Sports razložil podpredsednik kluba iz Buenos Airesa Marcelo Tinelli. San Lorenzo je zadnjo lovoriko osvojil v prejšnjem letu, Argentinci pa upajo, da bo papež srečo prinesel tudi reprezentanci. 

Predstavnik za odnose z javnostjo v Vatikanu Federico Lombardi je sicer povedal, da je finalna tekma na sporedu prepozno za navade, ki jih ima papež Frančišek. "Oba papeža si želita, da zmaga boljša ekipa, na stran ene ali druge reprezentance pa se ne bosta postavila," je še v šaljivem tonu dejal Lombardi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.