Šport
23 ogledov

Paragvajci z remijem ob Slovake

1/17
Žurnal24 main
Ob izjemnih Slovakih, ki so izločili svetovne prvake Italijane, so se iz skupine F v osmino finala uvrstili še Paragvajci, ki so se na zadnjem srečanju z Novo Zelandijo razšli z neodločenim izidom 0:0.

Novozelandci so po remiju s Slovaki v nedeljo presenetljivo remizirali z Italijo in si ohranili možnosti za osmino finala. Toda na drugi strani jih je čakala ekipa Paragvaja, ki je imela izjemne južnoameriške kvalifikacije, v katerih je premagala tudi Brazilijo in Argentino. Na tem SP je po uvodnem remiju z Italijo (1:1) v nedeljo premagala Slovaško z 2:0 in je nastop začela v želji, da ohrani prvo mesto v skupini, Novozelandci pa so upali na zmago in presenetljiv preboj v nadaljevanje SP.

Paragvaj je v začetku tekme imel sicer nekaj terenske premoči, vendar je bil tako kot tekmeci na drugi strani brez pravih priložnosti za zadetek. V 18. minuti je paragvajski obrambni igralec Denis Canize močno streljal z 20 metrov, vendar zgrešil tarčo.

Novozelandce je očitno spodbudilo vodstvo Slovaške proti Italiji ob polčasu (1:0). Tako so začeli zelo poletno, Simon Elliott pa tri in štiri minute po začetku drugega dela ni uspel izkoristiti priložnosti. Prvi kot na tekmi je v 61. minuti poskrbel za prvo razburjenje v novozelandski obrambi, vendar Cristian Riveros z glavo ni zadel s šestih metrov, nič bolj pa ni bil uspešen Oscar Cardozo po odbiti žogi vratarja Marka Pastona.

Slednji je svojo reprezentanco tako kot na prejšnjih dveh tekmah SP reševal 14 minut pozneje, ko je najprej z 12 metrov ob strnjeni obrambi tekmecev do strela prišel rezervist Edgar Benítez, po odbiti žogi pa je napad drugega rezervista, Lucasa Barriosa, zaustavil Tommy Smith. V 81. minuti je Roque Santa Cruz s prostega strela poskrbel le za novo obrambo Pastona. Do konca je izid postal nespremenjen. Paragvaj se je četrtič v osmih nastopih uvrstil v osmino finala, Novi Zelandiji pa je ostala uteha, da so nepremagani v skupini prehiteli tudi branilce naslova Italijane. Slednji z dvema remijema in porazom proti Slovakom na zadnjem srečanju (3:2) predčasno zapuščajo Južnoafriško republiko. Ravno Slovaki so se ob Paragvajcih iz skupine F uvrstili v osmino finala.

SP, skupina F, tretje kolo:


Pargvaj : Nova Zelandija 0:0

Slovaška : Italija 3:2 (1:0)
Vittek (25, 73),  Kopunek (89);  Di Natale (81),  Quagliarella (92)

Lestvica:
1. Paragvaj 5 točk, 2. Slovaška 4, 3. Nova Zelandija 3, 4. Italija 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.