Šport
49 ogledov

Parkirišča polna pred sedmo

planica 2016 Saša Despot
Lepo vreme, odlični rezultati slovenskih skakalcev na prvih dveh tekmah finala svetovnega pokala in planiški praznik so glavni vzroki za množična romanja ljubiteljev poletov v dolino pod Poncami.

Sinoči je bila pot iz Planice do Kranjske Gore posebej mučna za marsikaterega obiskovalca, saj je bilo premikanje polžje, vzrok pa ogromno osebnih avtomobilov, kombijev in avtobusov, pa tudi prometna nesreča v Belci. Danes posebne gneče na cestah ni bilo, promet je bil bolj tekoč, so bila pa nabito polna vsa parkirišča.

Prireditelji so sporočili, da so bilo v soboto že pred 7. uro zjutraj vse parkirne kapacitete zasedene., na območju Planice in Rateč je parkiranih kar 430 avtobusov. Tudi osebnih vozil je povsod ogromno, marsikdo pa kar kroži in kroži v upanju, da bo čim bližje našel kakšen kotiček, kjer bi lahko parkiral svoje vozilo.

Ogromno navijačev pa se gneči izogne kar s helikopterjem. Slovensko podjetje Flycom namreč iz Kranjske Gore izpred hotela Kompas pa vse do letalnice neumorno in brez predaha prevaža navijače z nekaj debelejšo denarnico, saj stane prevoz ene osebe 60 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.