Šport
17 ogledov

Paynova prva na 10 km, Zupanova 14.

Šanghaj, SP, plavanje, Payne Reuters
Britanka Keri Anne Michelle Payne je na svetovnem prvenstvu v Šanghaju ubranila naslov svetovne prvakinje na 10-kilometrski olimpijski razdalji v daljinskem plavanju. Najboljša Slovenka je bila Radovljičanka Teja Zupan, ki je osvojila 14. mesto.

Na morju pred obalo Jinshan je imela Keri Anne Michelle Payne v zaključnem sprintu več moči od Italijanke Martine Grimaldi, ta je zaostala skoraj dve sekundi, in Grkinje Mariane Limperta, ki je prišla v cilj 3,7 sekunde za zmagovalko. Omenjena trojka je v težkih razmerah, temperatura morja se je povzpela na kar 30 stopinj Celzija, sama odločala o razdelitvi medalj, saj je skupina za najboljšimi zaostala skoraj 15 sekund.

V ostri borbi za najboljšo deseterico, ki si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu, je bila tudi Teja Zupan. Na koncu je za zmagovalko zaostala 26,6 sekunde in le za desetinko sta ju ugnali Kitajka Yanqiao Fang in Američanka Christine Jennings. S 14. mestom je Zupanova sicer izpolnila svoje osnovne načrte, uvrstitev med najboljših 16., zamudila pa je uvrstitev na olimpijske igre, od katere je bila oddaljena šest sekund, od četrtega mesta le 12.


"Škoda, ker so za letošnje prvenstvo spremenili pravila. Teja je bila najboljša Evropejka izven deseterice in po starih pravilih bi si že priborila tudi olimpijsko normo, tako jo bo morala loviti prihodnje leto na tekmi na Portugalskem,"
je povedal trener Zupanove, Alen Kramar. Slednji je bil s svojo varovanko zelo zadovoljen, saj je bila ves čas dirke v ospredju: "Vseskozi je plavala v prvi tretjini tekmovalk, občasno povsem v ospredju, v zadnjem krogu pa so ji nekoliko preveč pošle moči, da bi se borila za deseterico, čeprav je denimo kar dve mesti izgubila v fotofinišu in tudi deseto mesto ni bilo preveč oddaljeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.