Šport
37 ogledov

Pazite se prevarantov in ponaredkov

Nordijski center Saša Despot
Marsikdo se želi pred domačimi tekmami v Planici okoristiti na račun slovenskih ljubiteljev smučarskih skokov. Pazite se nepoštenih preprodajalcev in ponarejenih vstopnic.

Slovenski ljubitelji smučarskih skokov bodo sredi marca v trumah drli v Planico, ki bo tradicionalno gostila zaključek sezone svetovnega pokala.

Zanimanje navijačev, ki bi radi v živo spremljali Petra Prevca in druščino ter pripomogli k vzdušju na praznik slovenskega zimskega športa, je ogromno, število kart pa na žalost omejeno.

Tekem v Planici pa se ne bodo udeležili le Slovenci, temveč tudi prebivalci okoliških in drugih evropskih držav. Vstopnice za soboto (19. marec) in nedeljo (20. marec) so že davno razprodane, na voljo pa je še nekaj kart za četrtek (17. marec) in petek (18. marec).

Vstonice za razprodane tekme pa je še vedno moč kupiti na spletu, kjer dosegajo bistveno višje cene od tistih v redni prodaji. Smučarska zveza Slovenije (SZS) je potrošnike opozorila, naj bodo pri nakupih še posebej previdni, saj so se v javnosti pojavile tudi ponarejene vstopnice. SZS poziva vse, naj morebitne kršitelje prijavijo ustreznim organom, ki bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostni.

Cene vstopnic

Na uradni spletni strani Planica.si so cene vstopnic razdeljene na dva različna termina. V predprodaji je za odraslo vstopnico potrebno odšteti 23, za otroško pa tri evre. Cena četrtkovega programa znaša 10 evrov, za ogled s tribun A oziroma B pa je potrebno odšteti 45 evrov.

Najdražja je tribuna Kavka, ki stane 50 evrov. Omenjene cene veljajo v predprodaji, ki se zaključi 10. marca 2016.

Od 11. marca dalje bo za odraslo vstopnico potrebno odšteti 29 evrov, za otroško pa pet. Cena četrtkove vstopnice bo z desetih evrov narasla na 15, pet evrov dražje bodo tudi vstopnice za tribuno A, B in Kavko. 
Cene vstopnic na črnem trgu se ponavadi gibljejo od 40 pa tudi do 100 evrov za kos, odvisno od tega, kaj ponujajo. Na spletu je moč zaslediti tudi neformalno ponudbo VIP vstopnic, katerih cena znaša 150 evrov.

Vstopnice so praviloma občutno dražje kot v redni prodaji, z izjemo nekaterih ponudnikov, ki kot razlog za prodajo navajajo neodložljive obveznosti.

Organizatorji obljubljajo, da bodo zoper kršitelje ukrepali že na samem prizorišču, zato je nakup po uradni poti še vedno najboljša in najbolj varna izbira.

 

Komentarjev 1
  • zdrej 12:56 26.februar 2016.

    Pa saj so inšpekcijske službe. Naj pokličejo in kupijo ter potem napišejo položnico. Nekako pa morajo upravičiti svoj obstoj in si zaslužiti plačo.