Šport
30 ogledov

Pedrosa mora izpustiti VN Malezije

Dani Pedrosa na poti na operacijo v Barceloni. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Še včeraj je upal, da bi lahko dirkal že ta vikend, a zdaj iz Honde sporočajo, da mora Dani Pedrosa po zlomu ključnice še počivati in ga ta konec tedna ne bo na VN Malezije. V teoriji ostaja v igri za prvaka.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) se je sprijaznil, da se le teden dni po zlomu ključnice na treningu za VN Japonske ne more vrniti na dirke razreda MotoGP. Španski motociklist bo po operaciji tako ta vikend ostal v Barceloni in ga ne bo na VN Malezije v Sepang. Za zdaj načrtuje, da bi se vrnil čez 14 dni, ko sledi VN Avstralije na Phillip Islandu. "Dani je priganjal zdravnike, da bi bil nared že za ta vikend, a je na koncu le prisiljen, da izpusti še eno dirko. Zdaj ima za cilj vrnitev na Phillip Islandu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pedrosa je edini preostali tekmec Jorgeju Lorenzu (Fiat Yamaha) za naslov prvaka. Štiri dirke pred koncem sezone ima 69 točk zaostanka, kar v teoriji pomeni, da bi moral Lorenzo ostati brez točk na vseh preostalih dirkah, Pedrosa pa zmagati na zadnjih treh. Misija nemogoče, kajne?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.