Šport
26 ogledov

Pep: Privilegij je trenirati te igralce!

Fabregas Pique Puyol Barcelona Santos svetovno klubsko prvenstvo klubsko SP slač
1/5
Reševalni pas/Twitter
Hvalnice in čestitke na račun Barcelone po vesoljski predstavi v finalu svetovnega klubskega prvenstva prihajajo z vseh koncev sveta. Eden izmed brazilskih časnikov je igro opisal celo kot "E. T. nogomet". "Ti igralci so neponovljivi," je po tekmi dejal trener Josep Guardiola.

"Še enkrat bi želel čestitati tem izjemnim in neponovljivim nogometašem," je po zmagi nad Santosom dejal Barcelonin trener Josep Guardiola. "Minimalizirali smo igro Santosa. Ves svet je videl, da smo odigrali veliko nogometno tekmo. Čast in privilegij je trenirati to skupino nogometašev. Osvojili smo dva naslova svetovnih prvakov v treh letih, kar je težko storiti. Osvojiti toliko naslovov je mogoče zato, ker je tekmovalna zmogljivost igralcev ogromna. Ne vem, ali se ta generacija zaveda, kaj ji je uspelo."

Naslov najboljšega igralca tekme in turnirja je odnesel Lionel Messi, a je imel Guardiola kot že ničkolikokrat do zdaj na igrišču enajst mojstrov, ne le enega, z izjemnim Xavijem Hernándezom na čelu. "Messi je odigral še eno veliko tekmo, čeprav ne želim poosebljati zmage. Izjemen je bil tudi (Andrés) Iniesta, prav tako Thiago (Alcántara), v težki vlogi. Tisti zadaj, kot je recimo (Sergio) Busquets, ki je pokazal, zakaj je najboljši osrednji vezist na svetu. Zelo smo zadovoljni z vsemi, čeprav vemo, da je Leo poseben, in si želimo, da bi se počutil udobno, da lahko s podporo svojih soigralcev prikazuje svoj talent," je še pristavil Guardiola.

Skromnost je po veliki zmagi malce zapustila Barceloninega predsednika Sandra Rosella, ki je evforično razlagal: "Verjetno smo najboljša ekipa v zgodovini nogometa. Zdaj smo začeli dobivati prepoznavnost, ki si jo klub zasluži. Smo najboljša ekipa na svetu in tako lahko to tudi povemo. To je bil izjemen teden za culéje (navijače Barcelone, op. a.), in to je pripomoglo k temu, da zaključimo to leto, kot ga ne pomnimo."

Operacija Ville v ponedeljek

Nesrečni David Villa je slavje svojih soigralcev spremljal iz bolnišnice v Barceloni, kjer bo jutri prestal operacijo zlomljene noge. Soigralci so se ga spomnili s posebnimi majicami, s katerimi so prikorakali na igrišče v Jokohami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.