Šport
12 ogledov

Perišić policistom predlagal rešitev

ivan perišić EPA
V taboru hrvaške nogometne reprezentance so šokirani nad vedenjem huliganov, ki so češki izbrani vrsti na posreden način pomagali, da se je vrnila iz izgubljenega položaja.

Hrvaški reprezentant Ivan Rakitić je v 59. minuti tekme skupine D proti izbrani vrste Češke premagal Petra Čecha in prednost kockastih povišal na 2:0. Varovanci Anteja Čačića so bili dobro na poti, da si zagotovijo drugo zaporedno zmago v skupinskem delu letošnjega Eura, a Čehi so imeli drugačne načrte.

V 75. minuti je za znižanje poskrbel Milan Škoda, minuto pred koncem rednega dela pa je z bele točke izenačil Tomaš Necid. K temu so izrazito pripomogli hrvaški huligani, ki so tri minute prej poskrbeli za prekinitev in zmotili ritem svojih nogometašev.

V hrvaškem taboru za razplet tekme krivijo vsesplošne nerede, ki so jih povzročili njihovi huligani. O tem je po koncu srečanja spregovoril hrvaški krilni nogometaš in član milanskega Interja Ivan Perišić.

''Mislim, da to z navijači ni vredno besed. Ne razumem. Mi se borimo, tečemo in se trudimo, majhna skupina ljudi pa naredi takšno neumnost. Ne vem, kaj ukreniti. Ne vem, kaj je rešitev. Vsa čast pravim navijačem, ki so nam stali ob strani in nas maksimalno bodrili,'' je povedal Perišić.

''Poskusil sem govoriti s policaji in jim dejal, naj skupino odstranijo s stadiona. Odvrnili so mi, da za to nimajo pooblastil Uefe. Še sreča, da se je tekma nadaljevala. Vsi vemo, da bodo posledice. Kako se počutim? Slabo. Bolje, da ne rečem še kaj gršega. Po prekinitvi sploh nismo bili na igrišču. Čehi so nas kaznovali,'' je dodal nogometaš Interja.

''Težko bo. Moramo strniti glave. Bomo videli, kakšna bo kazen. To nima smisla. Bolje, da ne igramo, kot pa da zaradi nekaj čudnih glav tako sramotimo našo državo. Najti moramo rešitev. Škoda, da nismo zmagali. Bomo videli, kaj bo v tretjem krogu. Proti Španiji bomo šli na zmago. Do prekinitve je bilo vse super. Upam, da bomo še boljši,'' je sklenil Perišić.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • se_eden 14:21 18.junij 2016.

    kolkr jest zastopim je tukaj vmes politika. kakšno je stanje na Hrvaškem pa vsi dobro vemo...

  • mph 11:46 18.junij 2016.

    Nad huligane bi morali s proti-huliganskimi metodami, ne pa z normalnimi zakoni za normalne ljudi.