Šport
18 ogledov

Uefa že začela postopek proti Hrvaški

Euro 2016, Hrvaška, Češka
1/13
EPA
Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je dobro uro po tekmi med Hrvaško in Češko uvedla disciplinski postopek proti Hrvaški zaradi divjanja njenih navijačev na tribuni stadiona v Saint-Etiennu.
Hrvaški nogometaši so v drugem krogu skupine D proti Čehom vodili že z 2:0, v končnici tekme pa so iztržili le točko. Delno tudi po zaslugi hrvaških huliganov, ki so v 86. minuti tekme z metanjem pirotehnike na igrišče poškodovali tudi enega od francoskih gasilcev. Kakšna kazen bo doletela Hrvaško, bo znano v prihodnjih dneh. Ruski huligani so bili na tekmi proti Angliji v Marseillu kaznovani s 150 tisoč evri, vendar niso bili izključeni s prvenstva, podobno kazen pa bi lahko dobila tudi Hrvaška.
 
"Tisti, ki so izzvali prekinitev tekme, se zdaj verjetno smejijo, nas pa je sram. Vse to smo v preteklosti že doživeli in ni mi jasno, zakaj že takrat ti ljudje niso bili kaznovani. S svojim dejanjem so uničili trud tistih, ki ponosno nosijo hrvaški dres. Prepričan sem, da je danes številne Hrvate oblila rdečica in da jim ni bilo vseeno, ko so videli, kaj se dogaja na tribuni. Med njimi smo bili tudi mi, ki smo bili na igrišču," je nov incident hrvaških huliganov komentiral Ante Čačić, selektor hrvaške nogometne reprezentance.
 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 13
  • Janez_53 14:54 18.junij 2016.

    Očitno ne razumeš ti, ko ti skušam dopovedati, da so strastni navijači eno, podivjana drhal, ki razgraja, lomi, pretepa in verjetno bi tudi ubijali, pa nekaj povsem drugega in nima s športom nič skupnega! Izkoriščajo le priložnosti, da sproščajo svoje ...prikaži več frustracije, skriti v skupini in kažejo svojo "moč" ter se izživljajo nad nič krivimi navijači, igralci in opremo na stadionu, pa tudi nad avtomobili, izložbami itd, kajti njihov čredni nagon jim veleva, naj uničujejo vse in vsakega, ki ne misli kot oni! Boš sedaj razumel?

  • sprehajalec 12:56 18.junij 2016.

    Ne gre za hrvaške navijače, gre za plačano tolpo, ki ima nalogo škodovati reprezentanci. Kot da bi se npr. Zoki zaželel predsedstva NZS, pa poslal nekaj fužinarjev, da naredijo štalo na meddržavnih tekmah, reprezentanco bi potem izključili, vodstvo NZS bi ...prikaži več se streslo, nastal bi pa potem prazen prostor, da se Zoki zavihti na stolček. Tako poenostavljeno izgleda ta situacija.

  • peromornar 12:22 18.junij 2016.

    Absolutno je treba obsoditi hrvaške huligane in jih lepo poslati za zapahe. Edino mi ni jasno kako bodo to naredili, saj tudi vi novinarji podate komentar na sliko 13/13 - "divjanje hrvaških navijačev" ?? Saj vsak lime vidi da so ...prikaži več to češki navijači, ne hrvaški.