Šport
18 ogledov

Uspavanka s srečnim koncem za Italijo

Euro 2016, Italija, Švedska
1/14
EPA
V skupini E je bil na sporedu dvoboj med Italijo in Švedsko. Odločitev je padla v 88. minuti dvoboja.

Italijanski nogometaši so na svoji prvi tekmi nekoliko presenetljivo povsem nadigrali Belgijo in zanesljivo prišli do vseh treh točk (2:0). Manj uspešno je svoje evropsko prvenstvo odprla Švedska, ki je remizirala z Irsko 1:1. Doslej sta se reprezentanci dvakrat pomerili na EP, leta 2000 so Azzurri zmagali z 2:1, štiri leta kasneje pa je bilo 1:1, za Švede je gol dosegel Zlatan Ibrahimović, to pa je zadoščalo, da se je Italija poslovila od tekmovanja že po tekmah v skupini.

Tokrat je bilo prvih 40 minut popolnoma nezanimivih, nobena od izbranih vrst si ni pripravila omembe vredne priložnosti. Nekoliko več so bili pri žogi Švedi, ob koncu polčasa je njihova posest znašala 59 odstotkov. V 42. minuti se po dolgi žogi Kima Källströma v kazenski prostor nista dobro znašla Ibrahimović in Emil Forsberg, Italijani so žogo odbili v kot.

V 49. minuti si je na robu kazenskega prostora lepo strel pripravil Graziano Pelle, a nato nenevarno sprožil mino vrat. Sledilo je nekaj kotov, ki pa Italijanom niso prinesli prav nič. V 61. minuti je Marco Parolo s podajo iskal Emanuela Giaccherinija, ki pa ga je v zadnjem hipu blokiral Kälström. Kasneje je do strela prišel še Antonio Candreva, vendar vratar Andreas Isaksson ni imel večjih težav.

V 72. minuti so do tedaj najnevarnejšo akcijo na tekmi izpeljali Švedi. Po odličnem predložku Martina Olssona v peterec je bil za las prekratek Forsberg, na drugi vratnici pa jo je iz izjemno ugodnega položaja preko gola poslal Ibrahimović. Slednjemu sicer v uteho ostaja, da je bil v prepovedanem položaju. V 81. minuti pa so bilu blizu vostva Azzurri. Po podaji Giaccherinija je z glavo streljal Parolo, okroglo usnje pa se je od prečke odbilo v golavt.

A kar ni uspelo članu Lazia, je v 88. minuti popravil naturalizirani Italijan Eder. Po dolgi podaji iz avta je visoko skočil rezervist Simone Zaza in spustil žogo proti Ederju. Ta se je prebil skozi kopico Švedov in prišel do neoviranega strela na 14 metrih, ki ga Isaksson ni uspel zaustaviti. Skandinavci so krenili v napad, Candreva pa je v hitrem protinapadu streljal naravnost v švedskega čuvaja mreže.

Švedi na dveh tekmah niso uspeli priti do strela v okvir tekmečevih vrat, Irci so si sami zabili gol. Italija si je na drugi strani že zagotovila napredovanje v osmino finala.

Euro 2016, skupina E, 2. kolo:

Italija : Švedska 1:0 (0:0)
Eder 88.

Lestvica:
1. Italija            2 2 0 0 3:0 6
2. Irska            1 0 1 0 1:1 1
3. Švedska       2 0 1 1 1:2 1
4. Belgija         1 0 0 1 0:2 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.