Šport
57 ogledov

Slovenci v nedeljo drugič na sceni

Damir Skomina Euro 2016 Slovaška Rusija EPA
Slovenski sodniki bodo ob koncu tedna sodili svoje drugo srečanje na zboru najboljših evropskih reprezentanc.

V sredo je slovenska sodniška ekipa na čelu z Damirjem Skomino delila pravico na srečanju med Slovaško in Rusijo, svojo drugo preizkušnjo pa bo odsodila v nedeljo, prav tako na stadionu Pierre-Mauroy v Lillu, kjer se bosta udarili sosedi: domača Francija in Švica.

Obema reprezentancama v skupini A kaže dobro. Po dveh kolih imajo Francozi šest točk, Švicarji štiri, Romuni eno, Albanci pa so brez točke. Če se bo srečanje v Lillu končalo z remijem, potem bo Francija osvojila prvo mesto, Švica pa drugo.

Glavnemu sodniku Damirju Skomini bosta ob stranski črti pomagala Jure Praprotnik in Robert Vukan, za vrati Matej Jug in Slavko Vinčič, četrti sodnik bo Nemec Marco Fritz, kontrolor pa Grk Kyros Vassaras.

V mestu ogromno navijačev 

V Lillu je bilo na začetku tega tedna sicer zelo pestro, saj so se v mestu istočasno znašli ruski, slovaški, angleški in valižanski navijači, nerede je povzročala tudi skupina nemških privržencev.

Mestne oblasti so tako za krajše obdobje celo zaprle vse gostinske obrate, toda v času tekme med Francijo in Švico bodo stvari potekalo po ustaljenem vzorcu.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.