Šport
63 ogledov

Lahko glasujete o barvi Eifflovega stolpa

Eifflov stolp Euro 2016 EPA
S spletno akcijo lahko nogometni navijači izbirajo barve, v katere se bo ob koncu dneva obarvala najbolj prepoznavna znamenitost Pariza.

V Sloveniji zaradi odsotnosti naše reprezentance na Euru 2016 akcija Show Your Support (Pokaži svojo podporo, op. a.) sicer ni pretirano aktualna, zato pa v 24 državah udeleženkah pridno tipkajo in klikajo.

V omenjeni akciji, ki je nastala pod okriljem mobilnega operaterja Orange, Uefe in mesta Pariz, namreč merijo navijaško podporo reprezentanc, ki igrajo na isti dan. Na družabnih mrežah (Facebook, Twitter, Instagram) je treba za oddajo glasu vpisati znak # in kratico države.

Danes bodo igrale Italija, Švedska, Češka, Hrvaška, Španija in Turčija. Navijači vsake izbrane vrste lahko glasujejo za svoje favorite (#ITA, #SWE, #CZE, #CRO, #ESP, #TUR), ob koncu dneva pa se bo Eifflov stolp odel v barve tiste države, ki bo zbrala največ glasov. V ponedeljek se je tako obarval v odtenkih španske, v torek portugalske in v sredo francoske zastave.

Barvitosti stolpa je v ponedeljek svoje dodal tudi poklon žrtvam strelskega pohoda v Orlandu, ko je bil simbol francoske prestolnice odet v mavrično zastavo.

Poleg barve se bo na Eifflovem stolpu izpisal tudi najbolj izviren navijaški komentar, ki ga lahko ob glasovanju dodate "hashtagu" in kratici.

Najbolj aktivni Turki in Hrvati

V petek je dopoldne najbolje kazalo Turkom in Hrvatom. V turških barvah se je Eifflov stolp sicer že svetil preteklo nedeljo, naši južni sosedje pa so krenili v vsesplošno akcijo, da bi bilo tokrat drugače.

Stolp se bo v barve zastave zmagovalne reprezentance obarval ob 21.30.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.