Šport
20 ogledov

Perry odločil loterijo v korist Račkov

Žurnal24 main
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi so v sredo odigrali štiri tekme. Najdaljša je bila v Anaheimu, kjer so rački po kazenskih strelih premagali Philadelphio in se s 37. točko zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Gosti, ki so sredi druge tretjine, v kateri je padlo kar šest golov, vodili s 3:1 so bili na koncu lahko zadovoljni tudi s točko, saj so si podaljšek in pozneje kazenske strele zagotovili 1,8 sekunde pred zadnjim zvokom sirene, strelec gola je bil Wayne Simmonds. Odločilni gol pa je v drugi seriji kazenskih strelov dosegel Corey Perry.

"Čeprav smo bili večji del tekme v prednosti in čeprav že šeste zaporedne tekme nismo zmagali, smo na koncu lahko zadovoljni z rezultatom. Pri 3:1 bi morali zapreti tekmo, igrati pametneje. Tako pa smo z lastnimi napakami v obrambi gostom dovolili, da so storili preobrat. A na srečo smo si v zadnjih trenutkih zagotovili vsaj točko," je po tekmi dejal gostujoči trener Craig Berube.

Minnesota nadigrala Montreal

Po rednem delu ni bilo zmagovalca tudi na tekmi med Winnipegom in Edmontonom, le da je v Winnipegu odločitev o zmagovalcu padla že v podaljšku, in sicer že v njegovi 17. sekundi, ko je v polno za domače zadel Matthieu Perrault. Edmontonu pa je točka zadostovala, da je zadnje mesto v ligi vsaj začasno predal Columbusu.

Chicago je dosegel četrto zaporedno zmago, s 4:1 je doma premagal St. Louis. Za uspeh sta najbolj zaslužna Kris Versteeg in Patrick Kane, prvi je v zadnji tretjini povedel svojo ekipo v vodstvo z 2:1, nato pa je še dvakrat podal za gola, ki jih je dosegel Kane.

Minnesota je z 2:1 premagala Montreal, ki je zamudil priložnost, da pride na prvo mesto lige. Zmaga gostiteljev je povsem zaslužena, saj so dve tretjini povsem prevladovali na ledu (streli 30:10). Da niso zabeležili bolj prepričljive zmage je zaslužen predvsem vratar gostov Carey Price, ubranil je 33 strelov.

Liga NBA, izidi:

Minnesota Wild : Montreal Canadiens 2:1
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 4:1
Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 3:2*
Anaheim Ducks : Philadelphia Flyers 5:4**

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.