Šport
19 ogledov

Pet golov za Rangers in Oilers

New York Rangers Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi so ponoči odigrali sedem tekem.

Hokejisti New York Rangers so v derbiju metropolitanske skupine s 5:2 odpravili aktualne prvake lige NHL Pittsburgh Penguins. Edmonton Oilers je s 5:0 odpihnil vodilno moštvo zahodne konference Chicago Blackhawks. Edmonton je z zmago prevzel vodstvo v pacifiški skupini.

Vratar naftarjev Cam Talbot je predstavljal nerešljivo uganko za napad Chicaga. Zaustavil je 31 strelov gostov ter še tretjič v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno.

"V zadnjem času igrajo res dober hokej, zato ni bilo niti najmanj lahko ubraniti vse te strele ter jim ne dovoliti niti enega zadetka. Odigrali smo odlično kolektivno igro. Gre za res pomembno zmago," je bil po tekmi vesel Talbot.

Edmonton v razvrstitvi tihomorske divizije vodi s 23 točkami, dve točki manj imajo nato tri kalifornijska moštva San Jose Sharks, ki je ponoči doma s 4:0 premagal New Jersey Devils, Anaheim Ducks in Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kralji bodo v noči na četrtek po slovenskem času v Staples Centru gostili New York Islanders. Kralji so zadnjih pet tekem igrali brez poškodovanega kapetana Kopitarja.

Pittsburgh je na domačem ledu povedel v prvi tretjini z goloma Jaka Guentzela, a so NY Rangers v drugi tretjini ujeli priključek ter s petimi zaporednimi goli slavili prepričljivo zmago. Za Newyorčane so zadeli Rick Nash, Michael Grabner, J.T. Miller, Kevin Hayes in Derek Stepan.

Dallas slavil po podaljšku

Na preostalih tekmah je ekipa Dallas Stars po podaljšku, odločilni gol je zadel Jamie Benn, s 3:2 premagala Minnesota Wild, moštvo Colorado Avalanche je bilo v podaljšku s 3:2, po zaslugi gola Matta Duchena, boljše od Columbus Blue Jackets, hokejisti Buffalo Sabres pa so s 4:2 povsem razorožili Calgary Flames. Ekipa Nashville Predators je na krilih dveh golov P.K. Subbana s 3:1 premagala Tampa Bay Lightning.

Liga NHL:

Buffalo Sabres - Calgary Flames 4:2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2:5
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 2:3*
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3:1
Dallas Stars - Minnesota Wild 3:2*
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 5:0
San Jose Sharks - New Jersey Devils 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.