Šport
15 ogledov

Petacchi še ne namerava v pokoj

Alessandro Petacchi Žurnal24 main
Čeprav so mediji pred dvema dnevoma oznanili konec kariere italijanskega kolesarskega zvezdnika Alessandra Petacchija, pa je sprinterski specialist za Gazzetto dello Sport zatrdil, da ni povsem tako.

Mediji naj bi Alessandra Petacchija napačno razumeli oziroma se je napačno izrazil; 39-letnik je kariero le prekinil, lahko pa se zgodi, da se še letos vrne na dirke.

"V prvem delu sezone sem veliko dirkal. Definitivno potrebujem počitek, več časa za družino, kako se bodo reči odvijale naprej, bomo videli. Dejstvo je, da nisem več konkurenčen najboljšim, tudi motivacije ni več prave, menim pa, da sem še naprej lahko dober pomočnik. Kolesarstvu še nisem dokončno zaprl vrat, vsekakor ne morem reči, da sem se upokojil," je dejal Petacchi, ki je prekinil pogodbo z Lamprejem. Če bo dobil pravo ponudbo, je ne bo zavrnil, a bolj kot denar ga zanima pravi projekt. Za kogarkoli ne namerava garati.

"Vsekakor bodo morale biti okoliščine prave, vsekakor bom pri proučitvi ponudb gledal tudi na svojega sina, težko ga je zapuščati in odhajati na dirke. Vsekakor pa želim še komu pomagati. Mislim, da to ni nič čudnega. Spomnim se, kako je meni pomagal do zmag veliki Erik Zabel, ko sem dirkal za Milram," Petacchi za zdaj pušča času čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.