Šport
32 ogledov

Prevc si ne želi ponovitve Harrachova

peter prevc EPA
Peter Prevc bo v tretji in četrti seriji tekme SP v poletih poskušal nadoknaditi 1,3 točke zaostanka za Kennethom Gangnesom, če bodo to dovoljevale vremenske razmere.

Peter Prevc je pred današnjim drugim dnevom svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu drugi, za vodilnim Norvežanom Kennethom Gangnesom zaostaja le za 1,3 točke, Avstrijec Stefan Kraft je tretji, 3,8 točke za prvim mestom, od katerega tudi četrtega Johanna Andrea Forfanga loči vsega 4,4 točke.

Tretja serija SP je napovedana ob 14. uri, kljub slabšim vremenskim napovedim pa naj bi tekmo vseeno lahko izvedli.

Po prvih dveh petkovih serijah je med Prevcem in Gangesom le meter razlike, če točke preračunamo v daljave. Tudi 43-letni japonski veteran Noriaki Kasai, ki je svetovni prvak v petih postal leta 1992, ko 23-letni Prevc še ni bil rojen, je na petem mestu blizu stopničk.

Kasai ima 10,4 točke zaostanka za vodilnim ali vsega 8,5 metra. Vsi ostali so že več kot 20 točk za Gangnesom, tudi sedmouvrščeni branilec naslova Nemec Severin Freund, ki ima skoraj 40 točk zaostanka za vodilnim.

Prevc je dejal, da je bil njegov prvi polet predolg, ker ni mogel narediti telemarka, čeprav je z 243 metri postavil rekord letalnice, vendar komaj obstal na snegu in le za 1,5 točke ugnal Gangnesa, ki je pristal "le" pri 236 m.

Med osmim in 10. mestom so se po prvem dnevu razvrstili Slovenci Robert Kranjec, Anže Lanišek in Jurij Tepeš. Ekipno bi bila tako Slovenija druga za Norveško in krepko pred Nemčijo in Avstrijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.