Šport
96 ogledov

''Peterka ima dva globusa, jaz nobenega''

peter prevc EPA
Peter Prevc je v Trondheimu zmagal devetič v sezoni in 15. v svetovnem pokalu, s tem pa se je na lestvici najuspešnejših Slovencev izenačil s Primožem Peterko.

"Tekma je bila zahtevna, razmere zahrbtne, a je bilo to vse treba odmisliti. Moram pa reči, da sem z vetrom imel kar srečo. In to v obeh serijah. Uspela sta mi tudi zelo dobra skoka. Če ti uspeta, razmere ne igrajo tako velike vloge, če pa narediš napako, pa jo je v težkih razmerah težko popraviti," so bile prve besede 23-letnega slovenskega junaka, ki je bil najboljši že v prvi seriji, v drugo ga je sicer za 0,7 točke premagal Kasai, ki pa za zmago ni bil nevaren.

"Seveda sem zadovoljen, da sem ujel Primoža, a med nama je še vedno velika razlika. On je s 15. zmagami osvojil dva globusa, jaz pa nobenega, tako da je še vedno kar veliko pred mano," ostaja skromen dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija.

Po prvi seriji je kazalo še na večji slovenski uspeh, Jurij Tepeš je bil namreč četrti, a v drugo ni imel sreče z vetrom, tako da je padel na 15. mesto. Do točk so se dokopali še štirje Slovenci. 

Naslednja tekma bo že v petek na letalnici v Vikersundu, kjer pa ne bo Domna Prevca, ki bo tako najbrž izgubil mesto med najboljšimi desetimi v svetovnem pokalu, kar pomeni, da bo moral na tekmah po norveški turneji v kvalifikacije.

"Nekajkrat sem že razmišljal o Vikersundu, a lani sem tam v soboto postavil rekord in bil junak, drugi dan pa sem bil s 130 metri bedak. Zato vem, kako kratka je pot in čas od junaka do bedaka. Tam bo treba biti predvsem umirjen in potrpežljiv," pa se zaveda njegov brat Peter, ki bo napadal nove zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.