Šport
25 ogledov

Peter za Maribor, Domen za Olimpijo, Kamil za Oblaka ...

Peter Prevc, Maribor Marko Vanovšek / mediaspeed.net
Po končani sezoni si bo kar nakej skakalcev z veseljem vzelo čas tudi za druge športe. Veliko skakalcev po sezoni na primer vneto stiska pesti za svoje najljubše nogometne klube.

V Sloveniji je že nekaj časa znano, da Peter Prevc v prvi slovenski ligi podpira Maribor, pred dnevi pa je za Ekipo svoj najljubši domači klub razkril tudi njegov mlajši brat Domen. "V slovenski ligi navijam za Olimpijo," je dejal 14. skakalec sezone, ki pa je zaradi mladosti in šolskih obveznosti izpustil kar nekaj tekem v svetovnem pokalu.

Norvežani za angleške klube

Za koga pa navijajo ostali smučarski skakalci? Veliki ljubitelji nogometa so Norvežani. Daniel Andre Tande je že od nekdaj velik navijač Liverpoola, za redse pa navija tudi Kenneth Gangnes. "Že od nekdaj si želim obiskati Anfield ter si Liverpool ogledati v živo. Mislim, da sem si po tej sezoni to tudi zaslužil. Tako bom aprila ali maja, ko bom imel nekoliko več časa, odšel v Anglijo na kakšno tekmo," je izjavil tretji najboljši skakalec sezone.

Vsi Norvežani pa le niso navijači kluba iz mesta Beatlov, saj Anders Fannemel spodbuja na primer topničarje: "Navijam za Arsenal. Nisem ravno najbolj goreč navijač, si pa kdaj pa kdaj pogledam kakšno njihovo tekmo po televiziji. Privoščil bi jim, da bi bili spet tako dobri, kot so bili pred kakšnimi desetimi leti," je svojo naklonjenost do 13-kratnih angleških prvakov razkril skakalec z najdaljšim poletom v zgodovini smučarskih skokov (251,5 metra).

Najbolj strasten navijač izmed vseh norveških skakalnih asov pa je Johann Andre Forfang. Ta za razliko od kolegov ne navija za eno izmed angleških ekip, temveč je navijač domačega kluba: "Za kateri klub navijam? Lahko vam odgovorim, a vam to ne bo dosti pomagalo, ni ravno deležen svetovne slave. Navijam namreč za klub iz mesta iz katerega tudi prihajam. Navijam za klub Tromsø IL. Ste že slišali? Super. Sem zelo goreč navijač kluba. Udeležim se tudi vsake tekme, katere se le lahko."

Za razliko od svojih izbrancev, ki so v prostem času nogometni navdušenci, pa trener Alexander Stöckl ne spremlja nogometa: "Sam za razliko od tekmovalcev ne spremljam drugih športov. Za katero ekipo navijam? Hm. Na žalost vam resnično ne morem odgovoriti. Nisem sploh nikoli razmišljal o tem."

Poljaki za Špance, Stoch za Oblaka

Poljski skakalci pa se navdušujejo predvsem nad Primero. Kamil Stoch je namreč poleg Liverpoola, kateri je očitno izjemno priljubljen med skakalci, tudi navijač Atletico Madrida. Maciej Kot se navdušuje nad igro belega baleta iz Madrida, Stefan Hula pa prisega na ponos Katalonije, navijač Barcelone pa je tudi Avstrijec Michael Hayböck.

Svoje zveste navijače ima tudi Bayern München. Po pričakovanju zanj navija Nemec Severin Freund, prav tako pa za Bavarce stiska pesti Stefan Kraft. "Sem velik ljubitelj nogometa. Rad si tekme tudi ogledam v živo, še posebej na Allianz Areni, saj sem velik navijač Bayerna. S teto imava tudi letne vstopnice," je že pred časom izjavil Avstrijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.