Šport
27 ogledov

Pingvini odracali prek Kraljev

Kopitar je zabil prvi gol na tekmi proti Coloradu. (Foto: Reuters) Reuters
Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings doživel poraz po podaljšku s Pittsburgh Penguins. Bilo je 1:2. New York Islanders so po kazenskih strelih slavili v Montrealu.

Moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski hokejski reprezentant Anže Kopitar, je v severnoameriški hokejski ligi NHL gostovanje pri Pittsburgh Penguins končalo s porazom po podaljšku z 1:2. Kopitar je v 25 minutah dvakrat neuspešno streljal na gol ter ostal brez gola ali podaje, medtem ko so Kralji proti Pingvinom iztržili točko. Odločilni zadetek je po minuti odmora dosegel Jordan Staal manj kot 20 sekund pred koncem. Zmaga je za Pittsburgh še toliko dragocenejša, ker je nastopil brez treh najboljših strelcev, saj so manjkali Sidney Crosby, Jevgenij Malkin in Chris Kunitz.

V ligi NHL se je ponoči odvilo skupno pet tekem, od tega se je le ena razpletla v rednem delu. Hokejisti New York Islanders so v gosteh po kazenskih strelih slavili v Montrealu s 4:3, po podaljšku je tekmo v gosteh pri Toronto Maple Leafs dobilo moštvo New Jersey Devils z 2:1, prav tako je po podaljšku slavila ekipa Buffala proti Floridi (3:2). Philadelphia je na domačem ledu premagala Carolino z 2:1.

Liga NHL:

Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 1:2*
Kulemin; Zubrus, Kovalčuk

Pittsburgh Penguins : LA Kings 2:1*
Sterling, Staal; Stoll

Florida Panthers : Buffalo Sabres 2:3*
Bernier, Reasoner; Weber, Vanek, Myers

Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 2:1
Carter, Briere; Ruutu

Montreal Canadiens : NY Islanders 3:4**
Pacioretty, Pouliot, Plekanec; Grabner 2, Tavares, Okposo

* po podaljških
** po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.