Šport
8 ogledov

Pingvini ugnali Račke, kanadski derbi Calgaryju

Sidney Crosby Reuters
Po sredinem uvodu v novo sezono lige NHL so hokejisti ponoči nadaljevali prvenstvo s kar 12 tekmami.

Med zvezdniki se je v odlični formi predstavil Sidney Crosby, ki je k zmagi Pittsburgha nad Anaheimom s 6:4 prispeval dva gola in podajo. Na nasprotni strani je bil še bolj razpoložen Corey Perry, ki je dosegel tri od štirih dolov za Anaheim. V drugem delu je celo poravnal na 3:3, pred tem so domači v prvi tretjini vodili že s 3:0. A v končnici zmaga pingvinov ni bila ogrožena, saj so domači spet vodili s 6:3, Perry pa je kozmetično popravil izid.

Zelo vesel je bil tudi novi trener Pittsburgha Mike Johnston, ki je debitiral na klopi Pingvinov in bil prvi novi trener v klubu, ki je začel z zmago po letu 2001. "Bilo je zelo razburljivo. Lepo je, če serijo 82 tekem začneš z zmago. Imeli smo močnega nasprotnika in če si ogledate njihovo udarno peterko, je res težko. So zelo dinamični, imajo pa tudi nekaj odličnih mladih igralcev," je tudi tekmece pohvalil Johnston.

Montreal pokvaril slavje v prestolnici

Zmage s 6:4 se je veselil tudi New Jersey, ki je gostoval v Philadelphii. Za zmagovalce je dvakrat zadel Mike Cammalleri. Ta je minuto pred koncem z drugim golom po podaji Jaromirja Jagra tudi potrdil zmago gostov. Za domače je bil dvakrat uspešen Wayne Simmonds.

Tri tekme so se končale šele po dodatku. Montreal je slavil v Washingtonu in gostiteljem pokvaril slavje ob 40-letnici kluba. Odločilen pa je bil gol Brendana Gallagherja v peti seriji izvajanja kazenskih strelov. Pred tem so domači vodili po golu Andreja Burakovskyja v sedmi minuti, Kanadčanom pa je podaljšek, kazenske strele in možnost za zmago zagotovil Tomaš Plekanec v 51. minuti.

Kanadski derbi Calgaryju

V Dallasu je Chicagu zmago po kazenskih strelih zagotovil Patrick Kane. Pred tem so gostitelji vodili z 2:1, za podaljšek pa je po podaji Duncana Keitha, ta je dosegel prvi gol na tekmi, poskrbel Patrick Sharpe. Tampa pa je po podaljšku ugnala Florido s 3:2. Po dobri minuti podaljška je odločilni gol dosegel Victor Hedman. Tri gole je za zmago Calgaryja v kanadskem derbiju v Edmontonu s 5:2 dosegel Mason Raymond.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Columbus Blue Jackets 1:3
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 4:6
Pittsburgh Penguins : Anaheim Ducks 6:4
Washington Capitals : Montreal Canadiens 1:2*
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 3:2*
Detroit Red Wings : Boston Bruins 2:1
Nashville Predators : Ottawa Senators 3:2
St. Louis Blues : New York Rangers 2:3
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:3
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 5:0
Edmonton Oilers : Calgary Flames 2:5
Arizona Coyotes : Winnipeg Jets 2:6

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.