Šport
26 ogledov

Piščanec ugnal Sereno Williams

Serena Williams Melbourne EPA
Serena Williams ne more slediti sestri Venus pri prehranjevanju.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je na turnirju v Indian Wellsu, kjer s sestro Venus prvič po 14 letih spet nastopata obe, priznala, da je skušala slediti starejši sestri pri veganskem prehranjevanju. A ni zdržala - zmagalo je piščančje meso, ki se mu ne more odpovedati.

"Za hip se mi je zdelo, da bo šlo. Toda nisem se mogla odpovedati piščancu," je priznala Serena, a dodala, da ne je rdečega mesa in da je tudi sicer precej spremenila jedilnik. Starejša sestra Venus se je za vegansko prehranjevanje odločila že pred leti tudi iz zdravstvenih razlogov, saj so ji pred leti odkrili Sjoegrenov sindrom, obliko avtoimunske bolezni, pri kateri zoper slabosti in utrujenost pomaga stroga dieta.

Sestri Williams letos prvič po letu 2001 sicer spet nastopata na enem največjih tekmovanj na svetu ob turnirjih za grand slam. Dolgo sta turnir bojkotirali, ker ju je prizadel incident izpred 15 let.

Takrat sta še vzpenjajoči se zvezdnici ženskega tenisa prišli do medsebojnega polfinala, pred katerim pa je takrat 20-letna Venus predala dvoboj zaradi bolečin v kolenu. Sestri so nato nekateri gledalci izžvižgali in zmerjali, njun oče Richard Williams, takrat še njun trener, pa je bil prepričan, da je šlo tudi za rasno nestrpnost. Serena je pozneje prišla do finalne zmage, a je bil to njen zadnji nastop na tekmovanju do lani. Venus se je za konec bojkota odločila letos po 15 letih vztrajanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.