Šport
71 ogledov

En sopotnik vas lahko stane Planice

navijači Anže Petkovšek
V času tekem za svetovni pokal v smučarskih poletih v Planici med 17. in 20. marcem bo stopil v veljavo tudi poseben prometni režim.

Od četrtka do nedelje bodo vsem obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, prireditelji pa svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili.

Vstopna mesta za krožni prevoz bodo v Kranjski Gori (avtobusna postaja ter pred osnovno šolo in banko SKB), v Podkorenu (avtobusna postaja ob regionalni cesti), v Ratečah (krožno križišče za Planico in križišče Ledine) ter na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Začetek prevozov iz avtobusne postaje Kranjska Gora se bodo v četrtek pričeli ob 8. uri, v petek ob 11., v soboto ob 6. in v nedeljo ob 7.30.

Posebna nalepka

Prireditelji sporočajo, da morajo imeti avtobusi, minibusi in kombiji parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici. To nalepko je potrebno prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu. Nadzor posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljal po principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov pridobila ustrezno nalepko. V primeru, da potniki ne bodo imeli vstopnic, avtobusu ne bo omogočena vožnja proti Planici. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici, za tiste brez vstopnic pa nazaj v smeri prihoda.

Aktualne novice o prometu in dostopu do Planice je od petka do nedelje možno spremljati na Twitter profilu @OCPlanica ter planiški Facebook strani in na Valu 202.

Komentarjev 3
  • zdrej 23:22 15.marec 2016.

    In takih, ki bi radi parkirali na doskočišču skakalnice.

  • endrug 21:06 15.marec 2016.

    In danes slišim, da so še proste karte na sojiščih. Samo strašijo.

  • Avatar Leon
    Leon 14:27 15.marec 2016.

    Kavč je najboljša izbira ob vseh teh kolobocijah lokalnih srboritežev in prepotentnežev z redarskimi oznakami.