Šport
13 ogledov

Planica 2019 dobila soglasje vlade

planica 2013 Saša Despot
Vlada RS je dala soglasje h kandidaturi Planice za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju za leto 2019. Zato je Smučarska zveza Slovenije (SZS) že oddala potrebno dokumentacijo na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis). Poleg zahtevanih dokumentov je vplačala tudi kotizacijo v višini 92.250 evrov.

Kotizacija je nižja kot sicer, saj Planica drugič zapored kandidira za SP, zato je bil upoštevan 25-odstotni popust. Člani predsedstva Fisa bodo o prireditelju odločali na kongresu, ki bo od 1. do 6. junija 2014 v Barceloni.

"Kljub temu da nam prvič ni uspelo, se borimo naprej. Imamo realne možnosti, da dobimo organizacijo svetovnega prvenstva leta 2019," pravi predsednik SZS Primož Ulaga.

Ambasadorja ostajata Petek in Majdičeva

Ambasadorja kandidature bosta še naprej Petra Majdič in Franci Petek. "Smo upanje za vse majhne države, ki v mednarodni smučarski družini pripravljajo tekmovanja na najvišji ravni. Že pri prvi kandidaturi, ko smo prišli do finala, smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi. Zdaj čutim, da je prišel čas za Planico," je dejala Majdičeva.

Petek je dodal, da je za razvoj Planice in novega nordijskega centra edina logična posledica organizacija tako velikega tekmovanja. "Z izkušnjami, ki smo si jih pridobili v preteklih desetletjih, smo že dokazali, da lahko pripravimo največje mednarodne športne dogodke," meni Petek.

Planica je lani kandidirala za SP 2017. Na kongresu Fisa v Južni Koreji jo je v finalu premagal Lahti. Poleg omenjenih sta bila v igri še Oberstdorf in Zakopane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.