Šport
25 ogledov

Platini s pritožbo na CAS

michel platini EPA
Predsednik Uefe Michel Platini se je tudi uradno pritožil na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani na šestletno prepoved delovanja v nogometu.

Predsednik Uefe Michel Platini in zdaj že nekdanji prvi mož Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter sta decembra s strani etične komisije Fifa dobila šestletno prepoved delovanja v nogometu. "Platini želi, da se razveljavi sklep etične komisije Fife, saj meni, da ni sodeloval v nezakonitih poslih," je danes objavil CAS.

Francosko nogometno legendo je etična komisija Fife najprej sicer kaznovala z osemletno prepovedjo delovanja v nogometu. Komisija je takrat odločila, da sta oba z Blatterjem kršila etični kodeks s spornim plačilom dveh milijonov švicarskih frankov iz leta 2011, ki ga je Švicar nakazal Francozu. Blatterja so dodatno kaznovali še s plačilom 50.000 švicarskih frankov, Platinija pa z 80.000. Švicarja so obtožili kršitev Fifinega pravilnika glede ponujanja in jemanja daril, konflikta interesov in kršenja splošnih pravil obnašanja. Platinija so spoznali za krivega pri istih kršitvah.

Platini in nekdanji predsednik Fife sta se na kazen pritožila, vendar jima je odbor za pritožbe pri Fifi le delno ugodil, saj je njuno kazen prepovedi delovanja v nogometu z osmih let zmanjšal na šest. Že takrat sta oba napovedala pritožbo na CAS, Platini pa se zdaj nadeja, da bo lahko zadržal položaj predsednika Uefa, če bo CAS ugodil njegovi pritožbi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.