Šport
24398 ogledov

Plavalka: "Na Madžarskem so me omamili!"

Mary-Sophie Harvey Instagram
Zdravniški pregled je pokazal, da je utrpela poškodbo rebra in tudi blag pretres možganov.

Kanadska plavalka Mary-Sophie Harvey trdi, da so jo med svetovnim prvenstvom v plavanju v Budimpešti omamili. Grozljivo izkušnjo je razkrila v objavi na Instagramu. Njena zgodba se bere kot scenarij za kriminalko. Zgodilo se je zadnji večer prvenstva, pravi, zbudila se je povsem izgubljena s poškodovanim rebrom in z blažjim pretresom možganov.

Zbudila se je v hotelski sobi, ne da bi vedela, kako se je tam znašla in kaj se ji je zgodilo, čutila je bolečine v rebrih, po telesu je imela polno modric, ob njej sta bila njen trener in zdravnik. Dvaindvajsetletnica trdi, da so jo "zadrogirali". Bila je del kanadske štafete 4 x 200 m prosto. Po osvojitvi bronaste kolajne si ni mogla priklicati v spomin od štiri do šest ur dogajanja ter se ne spominja ničesar.

Izjemne predstave Šport Slovenke nizajo odličja kot za stavo, padel tudi nov rekord

"Razmišljala sem, ali naj o tem spregovorim javno, ampak predolgo sem že tiho," je razkrila Kanadčanka: "Na zadnji dan svetovnega prvenstva me je nekdo omamil. Spomnim se le to, da sem se naslednje jutro zbudila povsem izgubljena. Telesa sploh nisem čutila, ko pa sem pogledala noge, je bilo na njih polno modric." Prijatelji so ji dejali, da so jo morali nositi, ker je izgubila zavest. To verjetno pojasnjuje poškodbe. Vendar se zaradi tega ne počuti bolje.

Zdravniški pregled je pokazal, da je utrpela poškodbo rebra in tudi blag pretres možganov. "Še vedno me je groza ob misli, kaj se je dogajalo tisto noč in še vedno me je na nek način sram tega, kar se je zgodilo. A nočem, da bi me ta dogodek zaznamoval. Še vedno poskušam najti tisto 'srečno Mary'," je zapisala na Instagramu.

Kanadčanka se je v Budimpešti uvrstila v svoj prvi posamični finale na SP, ko je na 200 m mešano zasedla osmo mesto. Za bronasto kanadsko štafeto pa je plavala v predtekmovanju. Po prvenstvu je odpotovala domov in jedla z družino. "Spomnim se, da mi je mama rekla: 'Zdiš se drugačna.' Ni vedela, da se jaz počutim enako," je zapisala Harveyjeva. "Počutila sem se, kot da telo, v katerem sem bila, ni moje, in še vedno se mi zdi tako."

Pretresljivo izpoved je objavila tudi nemška tiskovna agencija dpa, ki je za komentar zaprosila Mednarodno plavalno zvezo (Fina). Iz Fine so za dpa odgovorili, da "se zavedajo skrb vzbujajočih medijskih poročil o Mary-Sophie Harvey in so v skrbeh za njeno dobro počutje".

Fina je v stiku s kanadsko plavalno zvezo in z lokalnim organizacijskim odborom: "Fina je lani sprejela obsežne ukrepe za zaščito športnikov in imenovan bo neodvisni preiskovalec, ki bo zadevo nadalje raziskal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice