Šport
254 ogledov

Slovenke nizajo odličja kot za stavo, padel tudi nov rekord

Plavalna zveza Slovenije/Facebook
Slovenska dekleta so na sredozemskih igrah osvojila zlato medaljo v štafeti 4 x 200 m prosto. Še pred tem so se s posamičnimi odličji okitile tri članice zmagovalnega kvarteta.

Slovenska ženska plavalna štafeta 4 x 200 m prosto je na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu osvojila zlato kolajno z državnim rekordom 7:59,27. Med četverico sta bili tudi Janja Šegel in Neža Klančar, ki sta si pred tem že priplavali srebro in bron na 100 m prosto.

Janja Šegel je bila druga s 54,48 sekunde in je za 12 stotink zgrešila svoje drugo posamično zlato na teh SI, Neža Klančar pa tretja s 55,31 in ima po srebru in bronu že tri posamične medalje.

 | Avtor: Plavalna zveza Slovenije/Facebook Plavalna zveza Slovenije/Facebook

Drugo odličje si je priplavala tudi Katja Fain, četrta članica štafete pa je bila Tjaša Pintar. Prav slednja je v dramatičnem finalu v zadnji predaji v zadnjih desetih metrih zdržala pritisk in za 36 stotink ugnala italijansko zadnjo plavalko. Ostale štafete so zaostale več kot šest sekund.

Tjaša Pintar: "Obožujem štafete"

"Obožujem štafete, rada startam zadnja, v tej ekipi je tudi spet tekmovati. Pripravile so mi zelo dober položaj. Pred predajo sem videla, da so tekmice zelo blizu. Ponavadi zaprem oči v prvih 100 m in plavam svojo dirko, tudi tokrat je bilo tako. Na 150 m sem znova videla, da so Italijanke povsem zraven, borila sem se do konca in se je izšlo," se je po prvem odličju na SI smejalo Pintarjevi.

Dve odličji si je v razmaku dobre ure priborila Šeglova, ki je že sedaj najboljša slovenska udeleženka iger. "Že v prvem nastopu danes sem se zelo približala svojemu osebnemu rekordu, v štafeti pa smo dosegle državnega in zmagale. To je to, kaj bi si lahko želela več."

Neža Klančar: "To je nekaj najlepšega"

Štafetna medalja več od današnjega posamičnega odličja pomeni Klančarjevi. "To je nekaj najlepšega, čeprav tudi današnjo posamično visoko cenim. V prejšnjih dnevih sem imela kar nekaj nastopov, danes dva. Zaključek štafete je bil zelo napet. Vedeli pa smo, da nas lahko Tjaša popelje do zlata in vsa čast, da je to tudi storila," je kolegico pohvalila Klančarjeva.

Tudi Fainova je bila vesela: "Boljšega razpleta si ne bi mogla želeti, zlato in slovenski rekord, tako da sem zelo zadovoljna."

Sašo Boškan je bil v četrtem slovenskem finalu večera šesti na 400 m prosto (3:52,24).

Ob zaključku dneva so košarkarice 3 X 3 po porazu proti Portugalki z 8:11 izgubile še tekmo za sedmo mesto priti Srbkinjami, ki so zmagale s 13:9.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice